Jump to content

javni red i mir-savjet za zalbu(protutuzbu)trazim


zdrawe

Preporučene objave

dobio sam prekrsajni nalog po cl.230 prekrsajnog zakona za narusavanje j.r. i m.i 700kn globe za platit..no stvar je ovakva,na anonimnu(to ne postoji,zar ne?) prijavu su izisli policajci s optuzbom za preglasnu muziku,no u trenutku dolaska se policajac sam uvjerio da buke nema,uzeo mi podatke,napomenuo da ne ponavljam gresku jer ako ce ponovo dolazit ce morat pisat prijavu, i otisao..i gle cuda,dobio sam rjesenje takvo kakvo je ali pise da sam bio u alkoholiziranom stanju,da se buka mogla cuti i do 50m daljine,te je zvucni intenzitet glazbe prelazio normalno glasovno ispoljavanje...???'sad mene zanima,otkuda mu pravo tvrdit da sam bio u alkoholiziranom stanju(alkotest nije obavljen niti se pricalo o njemu) pa otkuda njemu sad to da se glazba cula prejako,kad se uvjerio da nije uopce nista sviralo,..e da,u dvoriste mi je usao ko da je njegovo?sta je bitno navest u prigovoru i dali ga imam pravo tuzit za klevetu i dusevne boli..hvala unaprijed..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zdrawe je napisao:

 

.......no u trenutku dolaska se policajac sam uvjerio da buke nema,uzeo mi podatke,napomenuo da ne ponavljam gresku jer ako ce ponovo dolazit ce morat pisat prijavu, i otisao..

 

......otkuda mu pravo tvrdit da sam bio u alkoholiziranom stanju(alkotest nije obavljen niti se pricalo o njemu) pa otkuda njemu sad to da se glazba cula prejako,kad se uvjerio da nije uopce nista sviralo,..

 

......e da,u dvoriste mi je usao ko da je njegovo?sta je bitno navest u prigovoru i dali ga imam pravo tuzit za klevetu i dusevne boli..hvala unaprijed..

 

Ad. 1.Nelogičnost

Kažete se policajac uvjerio da buke nema, ali da je rekao da grešku ne ponavljate

 

Ad.2.Ima pravo tvrditi

ali je trebao od Vas tražiti podvrgavanje alkotestu. Glede glasne glazbe možda ste ipak bili pod utjeajem alkohola pa za Vas nije bila glasna? (ne optužujem, već postavljam pitanje). Inače u zapisnicima ćete nekada i bez alkotesta vidjeti izraz "u vidno alkoholiziranom stanju". Ako z ato niste dobili kaznu, onda to i nije od utjecaja.

 

Ad.3.Od klevete ništa

a za duševne boli da ne spominjem. Čak bi možda bilo elemenata, ali bi trebali dokazati da svojim ponašanjem niste upućivali na to da ste alkoholizirani jer bi policajčeva riječ bila jači dokaz od Vaše riječi. Neću ni spominjati da to ne bi mogli dokazati ili bi bilo vrlo, vrlo teško.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije nelogicnost vec nisam bas dobro napisao..mislio je ako opet dobije dojavu ,naravno,anonimnu..no ovo drugo,znaci da mi je mogao napisat da sam bio i pod alkoholom i pod drogom i pod neznam cime ,da sam radio to i to ,da sam ovo da sam ono..a ja sta god kazem nece se priznat jer se vjeruje policajcu..????mozda bitno no kod dolaska,da je htio prijavu pisat valjda bi pred menom napisao neki zapisnik o prekrsaju,dao mi ga na potpis..obicno se tako radi zar ne??po tome ispada da me moze vredat i omalovazavat bez da mu ja nista nemogu??e krasna smo drzava..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eh,da dodam jos nesto..u vezi glasne glazbe..nikakva,napominjem,bas nikakva se glazba nije cula u tom trenutku kao ni sat vremena prije,jer se drustvo razislo oko sat vremena prije dolaska policajca.prema tome,po meni bi on trebao na sud pozvat svjedoka(onog ko je podnio anonimnu prijavu,jer broj telefona obavezno uzmu kod dojave takve prijave)pa neka mi taj kaze da je bilo velike buke,kada je bilo i koliko je trajala..ali taj mu se svjedok nece pojavit..iako bi ja to volio

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

E helov. Vako. Slavili smo rođendan kod prijateljice u stanu. Prvi put policija je došla oko 22:45, i uzzeli podatke i sve ok. Drugi put su došli okko pola tri , rekli da se moramo udaljit iz stana, napisao je nešto u blokić, valjda su bili u međuvremenu još jednom ali tad nam se nisu javili, čist da vide el se situacija smirila. Koje bi nas sankcije mogle snaći? Kolka je novčana kazna, i da li je trebao policajac na licu mjesta nešta napisati i dati toj curi kod koje smo bili da zna da će biti problema ili je dovoljno što je samo napisao u famozni blokić?

Koliko vremena po zakonu može proteči prije no što stigne prijava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko se na javnom mjestu tuče, svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.

 

Novčanom kaznom od 20 do 50 DEM kaznit će se za prekršaj :

1. tko ne prijavi ili odjavi prebivalište, promjenu adrese stanovanja, odnosno ne prijavi boravište ili to ne učini u propisanom roku.

 

1,95583 DEM = 1 €

 

1 € = 7,175176 HRK (od 01.11.2008.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija