Jump to content

zabrana pušenja u zatvorenim javnim prostorijama


GALAX

Preporučene objave

evo, napokon je dosao i dugo isčekivani zakon.Međutim moram iskazati nezadovoljstvo istim.nešto se je učinilo, al po mom mišljenju jako malo.ma ukratko da vidim vaše mišljenje;da li je zabranjeno pušenje u uredima jedinica lokalne uprave i samouprave kao i u uredima državnih službi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

po mom mišljenju zakonodavac je mogao biti i malo određeniji ako je u gore navedenim prostorijama htio zabraniti pušenje.u zakonu je navedeno da je zabranjeno pušiti u "prostorijama za sastanke", shodno tome mislim da je svaka prostorija ureda državne uprave, jedinica lokalne u. i s. i ostalih javnih poduzeća prostorija za sastanke jer ipak mi radimo ili bi trebali biti na usluzi građanima.

 

Onda, što vi mislite o tome?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovom zakonu nigdje se ne spominje poslodavc, što opet kao i mnogi zakoni ove vlasti unosi zabune i zablude u praksi.

 

Možda bi se moglo tumačiti da svi poslodavci i dalje postupaju po Zakonu o zaštiti na radu u djelu o zabrani pušenja na radnom mjestu, ali nameće se sada pitanje da li poslodavci koji dozvole pušenje u za to određenim prostorijama trebaju za te prostorije ispunjavati uvjete prema Zakonu o zaštiti na radu ili prema novom Zakonu o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče Zakona o zaštiti na radu, točno je da je određena zabrana pušenja u radnim prostorijama osim u točn određenoj prostorji za to.Međutim, u kontaktu s ministarstvom gospodarstva saznali smo da i dalje taj zakon vrijedi za nas, međutim navedena prostorija mora biti prilagđena uvjetima iz novog zakona o ograničenju uporabe duh.....proizvoda i to u istom roku prilagodbe kao i za ugostiteljske objekte

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Eto kod mene na radnom mjestu (nije javni postor niti se bavimo djelatnostima nabrojanim u novom zakonu) bila inspekcija u kontroli. Samo su mi potvrdili da i dalje primjenjujemo famozni čl. 63. Zakon o zaštiti na radu, te da će češće dolaziti u kontrolu. Također, rekao je kako će i ovaj novi zakon vjerovatno ići u izmjenu pa će njegova primjena biti šira.

Inače, baš sam jučer čitala članak o primjeni novog zakona u informatoru br.5708, ako nekome može pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Evo da ne otvaram novu temu nadovezat ću se na ovu.

 

Prema zakonu pušenje je zabranjeno i u javnom gradskom prijevozu, što naravno vozači u našem gradu ne poštuju. Jednom prilikom sam prigovorila vozaču i umalo dobila šamar od njega. Nazvala sam glavni kolodvor da se raspitam o mogućoj anonimnoj prijavi tog vozača (a ima ih još, nije jedini) jer ne želim da me još sačeka na ulici. Rečeno mi je da mogu samo doć tamo i podnijet službenu prijavu protiv tog vozača s točnim datumom i satom kada je taj vozač pušio u autobusu.

 

Zanima me da li je moguće možda negdje drugdje napraviti anonimnu prijavu te tvrtke, ne znam možda Državni inspektorat pa im poslat jednu inspekciju. Ja svoju kartu pošteno platim, a vozači se prema nama ponašaju gore nego prema stoci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija