Jump to content

Kako nekome oduzeti grobno mjesto?


ancy1

Preporučene objave

Moj stric ne plača komunalnu naknadu za ukopno mjesto svojih roditelja već posljednjih 10 godina. Ukoliko se ne plati do kraja godine gubimo pravo. Pa me zanima, da li se to grobno mjesto može njemu oduzeti, pošto mi namjeravamo to platiti. I da li se to oduzimanje, u u slučaju ako ga on ne prepusti nama, to može riješiti izvan suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pravilu, korisnik grobnog mjesta može isto prenijeti na druge osobe. Neđutim, isto mu nitko ne može oduzeti (osim JLS ako se zbog neplaćanja naknade spomenuto mjesto smatra napuptenim), ako je navedeni korisnik po rješenju JLS na koje se nitko nije žalio.

 

Ako stric godišnju grobnu naknadu ne plati 10 godina, ono će se smatrtai napuptenim i za pet godina moće će se dodijeliti nekom drugom korisniku. Ako ste voljni polatiti zaostake, pokušajte razgovarati s njim, jer će ionako izgubiti grobno mjesto i neće ga jednog dana moći ukopati u njemu. Prijenosom na vas on ništa ne gubi.

 

Vidite još u upravi groblja (općina/grad/komunalno poudzeće) što će vam oni reći na temu prijenosa korisnika grobnog mjesta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija