Jump to content

Web shop


laalaa

Preporučene objave

Lijep pozdrav.

Planiram otvoriti web shop koji bi prodavao home-made uratke od više osoba, pa me zanima sljedeće:

1) Trebam li otvoriti obrt ili nekakvu samostalnu djelatnost? Znam da bi to bilo najlegalnije, ali ako ne moram, radije ne bih. :)

2) Moraju li te osobe imati registrirani obrt ili samostalnu djelatnost?

 

 

Zapravo me zanima detaljnija priča oko web shopova. Imam nekoliko projekata u planu, pa bih se želio upoznati s legalnom stranom, jer, koliko sam shvatio, zakoni i nisu baš najjasniji po tom pitanju.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prodaja putem web shopova nije u svojoj osnovi ništa bitno drugačija od bilo koje druge prodaje, tako da propisi koji se odnose na trgovinu se i ovdje analogno primjenjuju. Sve što vrijedi za bilo koji oblik trgovine jednako vrijedi i za trgovinu putem weba.

 

Kad bi otvarali dućan bi li morali registrirati tvrtku ili obrt za to? Zašto mislite da je web trgovina po ičemu drugačija od toga?

 

Vi jednako nudite proizvode ili usluge, i potencijalni klijednti ih kupuju ako su zainteresirani. Kod web trgovine je razlika u tome što kupac ne ulaziti fizički u nečiji prostor, već virtualno te u tome što kupac kupljeno ne odnosi sam doma, već mu to bude dostavljeno. No, u svojoj biti to trgovina kao i svaka druga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija