Jump to content

posustajem


SEMPERFI

Preporučene objave

u HV sam od 1991 , danas imam 37 godina i još sam u aktivnoj službi ( gardijska postrojba) ,međutim osječam silno zasićenje i jednostavno svakim danom se sve teže prisiljavamiti na posao. razloga za to vjerovatno ima puno , a jedan od većih je poremećaj sustava vrijednosti. možda je to logični slijed stvari,al ja se više ne osječam kao dio toga. nemam invalidnost, nemam dovljno radnog staža za mirovinu, a jednostavno ne želim na posao..........šta da radim... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo napravi ovo sto ti je veteran napisal, ja sam bio u slicnoj situaciji (i iz slicnih razloga) , naime kad sam bio doma vise dana bilo na slobodnim ili GO sve pet ali cim sam krenuo ponovno na posao glavobolje, problemi s spavanjem, stalna nervoza i prvo sam otisao do psihijatra te u dogovoru s njime na psihotest i razgovor sa psihologom i sad sam na bolovanju pa cu vidjeti kako dalje. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..uvukao sam se u sukob sa jednom mladom časnicom koja je rekla da su svi stari gardisti nesposobni krepili...trpio sam ju 3 mjeseca od kad je došla al ta izjava je bila kap koja je prelila čašu...ne moram ni reći šta sam ja njoj sve rekao na to...otrčala je zapovjedniku koji je naravski stao na njenu stranu, a meni je u 4 oka rekao da se strpim da će se ona priviknut....sad ja vas pitam : da li smo mi koji smo takoreći ustrojavali ovu vojsku ili smo dugi niz godina u njoj, manje vrijedni od novopečene generacije časnika,čija je vojna izobrazba trajala 8 mjeseci...(ja imam bar 2 puta više samo straže od te Temeljne časničke škole)...ja ne baratam engleskim , ja ne neznam sastavljati prezentacije sa slikama, al zato znam cijelu satniju uzbuniti , opremiti i poslati na teren u roku nekoliko sati...znam jer mi je to posao, a ona ne zna ni kacigu pravilno staviti na glavu...ali ona je časnik , a ja sam samo dočasnik i to onaj krepilni...može mi zapovjedat i svatko ali omalovažavati me neće nitko, a pogotovo ne fufa koja je studirala 11 godina (4-godišnji fax) i kad je vidla da ju vrijeme gazi prijavila se u vojsku...još sam ljut pa sam sve ispričao...hvala na savjetima i molim vas da mi se javite ovdje ili na p.m. da me usmjerite jer ja nemam nikakvog iskustva oko doktora, prava, mirovina i slično..nije me zanimalo , a sad kad me zanima za većinu pogodnosti je kasnio..

 

Hvala..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prijatelju !

kao stari i prekaljeni gardista trebao si pametnije postupiti.obzirom da si prošao što si prošao kao gardista trebao si ti prijaviti tu " časnicu" naravno i pismeno to potkrijepiti tada bi pokazao toj -časnici- kako su gardisti ne samo dobri i hrabri vojnici već i inteligentni ... ovim svojim ishitrenim činom sebi si naudio ali ipak ako imaš nekoga svjedoka koji može potvrditi da je ona bila- ružno oslikala gardiste-,sasvim sigurno takvoj osobi nije mjesto časnika HV i za to postoji institucija koja istu degradira.... želim ti sretno i pametno uzvrati ( osim ako se ista nije malo drugačije pokušala nabaciti starom vojniku ( gardisti ),a ti nisi prepoznao taj poziv hehehehehe :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledaj,vjerojatno u svom okruženju si imao ljudi koji su bili ili tek kreću u postupak za umirovljenje po čl.11.Svi ti koraci su manje više isti kada ideš iz sustava.Najbitnije ti je Naći dobrog psihologa ako treba izvršiti jedan-dva razgovora i obaviti nekoliko testiranja.Tu ćeš već i sam znati šta ti je činiti potom kod psihijatra skupiti par nalaza i uputiti na rvi komisiju i moliti Boga da dobiješ 20%.Kada i ako dobiješ invalidnost vrata će ti se polako poćet otvarati a potom ti sljedi malo bolovanja pa vojna komisija za procjenu preostale radne sposobnosti i mirovina.Ako je netko uočio da nije dobar postupak neka me slobodo ispravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvi korak neka bude uputnica za psihijatra, ne treba otvarati bolovanje. mogu si i zamisliti kako mu je sad raditi i sa vremenom bit će sve gore a doći će i taj dan kada će "puknuti" i neće više biti sposoban za posao, stoga je najbolje da već sada počinje liječenje kod psihijatra jer će mu to biti od velike koristi za postupak umirovljenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija