Jump to content

HEP krši osnovne stavke ugovora.


vmax1

Preporučene objave

nakon sto sam uplatio priključak struje na legalno sagradjen objekat sa placenim komunalnim naknadama HEP me primorao da o svom trosku izvršim iskope u duzini od 100m iako u ugovoru pise da su to oni dužni uciniti. savjetovao sam se sa odvjetnikom a on me savjetuje da mi se ne isplati pokrenuti postupak !!!, ima li netko savjet ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno je da ste platili da HEP izvede priključak do Vašeg objekta što znači da oni moraju izvršiti iskope u narešenoj dužini i sve ostale radove koji se tehnički naziva produžetak elektroenergetske mreže. To od njih iziskuje da između ostalog pribave dozvole od lokalne uprave za uzdužni prokop i/ili prekop prometnice ili puta, naprave ako je potrebno prometno rješenje za vrijeme trajanja radova ...

 

To što HEP pokušava odnosno što Vas je primorao da Vi to izvršite skida sa sebe ove obveze kao i financije koje prate te radove. Sve je to u smislu jer je ovo jako nezgodno vrijeme za HEP kada se stežu investicije, reducira trošenje po održavanju... Privatizacija HEP-a je jako blizu, a svi su izgledi da će to platiti potrošači.

 

Sigurno im je priča da ukoliko želite da Vas što prije priključe na mrežu sami izvedete radove koji su oni u obvezi izvesti jer trenutno nemaju dostupnog izvođača građevinskih radova.

 

Savjet: ako Vam se ne žuri pošaljite im dopis da niste u mogućnosti izvest građevinske radove koje zahtjevaju od Vas jer ste vi te radove platili kroz energetiku koja je opisana prethodnom elektroenergetskom suglasnošću i ugovorom o priključenju.

 

 

 

:ideja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probajte s računom za izvedene radove i ugovorom tražiti razgovor s rukovoditeljem službe za razvoj i investicije. Zahtjevajte od njih da Vam radove koje ste izveli aneksom ugovora odbiju od zaračunatih radova po elektroenergetskoj suglasnosti i ugovora o priključenju.

 

Znam da sada kad je sve gotovo to gotovo nemoguće ali barem probajte. Ako ne ide s rukovoditeljem tražite direktorairazlog zašto ste to Vi morali izvesti a platili ste.

 

Za moralnu zadovoljštinu sve si ljepo zabilježite, a bilo bi jako dobro da pisanim putem zatražite razgovore, budite strpljivi i na koncu sve u novine.

 

Znam da u Rijeci postoji emisija na lokalnoj radio postaji pod imenom "tužibaba" gdje ljudi tuže i hvale, a na tužakanje nitko nije imun i brzo slijedi reakcija tuženog, ali ovo je za drugu temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija