Jump to content

Hitan savjet


Branko1986

Preporučene objave

Pozdrav, redovan sam student, tata me je otjerao od kuce prije mjesec dana, te sada zivim sa bratom, uzdrzavaju me mama, brat i teta.

 

Roditelji su bili pred rastavom no do toga nije doslo te jos zive zajedno. Tata mi je psihicki i fizicki maltretirao mamu. Te ide na razgovore tj ljecenje u psihijatrijsku bolnicu. Tamo mu je psihijatrica savjetovala da nas se svih rijesi, pa je mene otjerao od doma, ja sam mislio da ce tada sve biti dobro za majku, no sadfa mu je psihijatrica savjetovala da prekine kontakte sa svim koji me uzdrzavaju, znaci sa bratom majkom i sa tetom sa koja vise ne zeli ni cuti za njega nakon sto je dugi niz godina radio sve probleme majci.

 

Mozda je potrebno i spomenuti da mi je otac sudski tumač, i profesor te predaju u skoli u koju ide sin od psihijatrice, te da je prvotnu psihijatricu zamjenio ovom.

 

Ne razumijem kako jedna psihijatrica moze dijeliti takve savjete pacijentu, te razdjeljivati obitelj jos vise. Po meni ovo sta ona radi ne dijeluje nimalo profesionalno ta zastrasujuce. Ja kao redovan student nisam ni tuzio oca za uzdrzavanje niti to trazim ali zasto se psihijatrica uplice u to da stavlja brata majku i tetu u takvu situaciju. Naravno da ce meni brat i majka i teta pomagati ali zanima me dali se moze tuziti doktoricu ili sta vec da napravim, jer je ovo sokantno. Moja majka je preslaba vise za bilo sta a ja ne znam vise sta da radim.

 

Hvala unaprijed i oprostite na dugom textu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja nisam pravnik, i pretpostavljam da će ti zaista kvalitetni pravnici ovog foruma dati odgovor na tvoje pitanje ali želim ti reći da ne posustaneš u svojoj nezavidnoj situaciji, da i dalje budeš dobar redovan student svog fakulteta, da ako imaš vremena potražiš nekakav posao preko student servisa kako bi olakšao financijsku stranu sebi i majci i pokušaj, usprkos situaciji u kojoj si, oslanjati se na svoje snage.vjeruj u sebe,posveti se fakultetu, koristi svu svoju energiju za budućnost koja je pred tobom i uspjeh je zagarantovan.

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

situacija nije sam teška nego je grozna.

smatram da savjeti psihijatrice nisu u skladu sa strukom niti moralom .

raspitati se kod drugih psihića o utemeljenosti savjeta te akotreba podnijeti i prijavu protiv psihijatrice u ministarštvo .

možda i poduzmu neke mijere od kojih vi nečete imati nikakve koristi.

 

oca tuži i traži uzdržavanje u skladu sa zakonom.

 

to što posječuje psihića nije nikakvo opravdanje za navedene postupke i uskračivanje uzdržavanja.

pravo na uzdržavanje imaš dok se redovito školuješ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uspio sam se savjetovati sa jednim odvjetnikom, kojeg moj bratic dobro poznaje te mi je rekao da se prvo posavjetujem sa bratom majkom i tetom te mi savjetuje da budem medju njima cvrstog stajalista i podnesem tuzbu za uzdrzavanje prije svega da rasteretim majku, i da ce mi sve napraviti ta odvjetnicka firma uz najmanje troskove, tako da cu najvjerojatnije podnjeti tuzbu za uzdruavanje. Jel mislim da nije posteno da majka daje skoro cijelu placu na mene a da otac ne daje nista.

 

Meni to tesko pada da tuzim vlastitog oca ali ne znam sta da vise radim. Majka i teta kazu da ne tuzim da to nije lijepo da ce me oni uzdrzavati ali glupo mi je da me uzdrzava teta i majka a otac ne.

 

I da se razumijemo, tokom ove 4 godine studija sam radio mnoge poslove tako da nisam neki probisvjet nego mi je stalo da i ja imam si mogucnosti priustiti ljetovanje ili zimovanje i koji komad odjece koji mi otac nije kupio zadnje 4 godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Manje i vise ozbiljnim patoloskim tipovima su potrebne granice. Ako vas otac nije u stanju svijesti koje je potrebno da razumije da je kao otac obavezan uzdrzavati dijete, nemaltretirati nikoga a ponajmanje svoju suprugu, to je ocito ozbiljnija patologija ili naprosto izgovaranje kako se ne bi drzao svojih obaveza. Ako je radno sposoban, izvolite ga tuziti. Granice koje je prekoracio postavit ce sud. I morat ce ih postivati.

Glede stavova vase majke i tete o tome da nije "lijepo" takvog oca tuziti - to je vjerojatno posljedica njihovog stava da se u zivotu mora tolerirati nasilnike. Vidite i sami da je to vasu majku sasvim iscrpilo. Ne dozvolite da se to iscrpljivanje dalje nastavlja - na vama.

Glede psihijatricinih uputa, provjerite da li je to zaista rekla psihijatrica. Mozda je vas otac na svoj nacin interpretirao ono sto je je psihijatrica rekla. Ako nemate mogucnost provjere, obratite se direktno psihijatrici i pitajte je. Ona ima obavezu primiti clana obitelji na razgovor i kratko ga informirati o bolesti uzeg clana obitelji. Kada utvrdite da je to zaista rekla, posaljite prep.pismo s povratnicom na sefa njene ustanove i te neprofesionalne stavove opsite, iznesite svoj prigovor i zatrazite da pozove psihijatricu ne red i da vas izvijesti o rezultatu (slobodno navedite podatak da je vas otac profesor psijatricinom sinu, ilustracije radi njene razine profesionalnosti).

Ako ne mozete do psihijatrice, ili se bojite, neugodno vam je itd (sve je ljudski) - psihijatrici posaljite prep. pismo s povratnicom i zamolite je da vas informira da li su navodi vaseg oca tocni, te izrazite svoju zabrinutost i zgrazanje ako bi zaista bilo moguce da je to ona zaista i savjetovala. Na kraju zamolite da vas pismeno obavijesti o istome.

I ucite, ucite, i pokazite ostalim clanovima svoje obitelji da se moze ici dalje od prepreke!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Lijep pozdrav svima,

 

registrirala sam se samo da bi odgovorila na ovu temu jer sam, eto, psihijatar. Iz mog iskustva, cesto se dogadja da pacijenti opravdavaju svoje postupke na nacin: to mi je psihijatar savjetovao...

Meni se takva neugodna situacija vise puta dogodila tako da znam o cemu pricam, i kad suocim pacijenta sa cinjenicom da mu ja nikad nisam tako nesto savjetovala, najcesce mi odgovore da zna, ali mu je bilo lakse svoje postupke opravdat na taj nacin (netko drugi je "kriv").

Ne znam kakva je dijagnoza tvog oca, pa necu ulazit u konkretan slucaj, ali trebas sa velikim oprezom uzeti njegove izjave da mu je to psihijatar rekao jer to nije uobicajeno i sklona sam posumnjati da je to istina.

Na kraju, tvom ocu vjerojatno nije oduzeta poslovna sposobnost, pa je prema tome sposoban i alimentaciju placati. Eto, toliko od mene, oprostite ako sam malo off topic, ne znam davati pravne savjete, ali mozda i ovo nekome pomogne...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija