Jump to content

Dobrovoljna žrtva lihvara


Digitalna

Preporučene objave

Otac mog muza je umirovljenik i upao je zbog svoje rastrošnosti ili možda nekakvog poroka u dugove .

Banka mu je sjela na mirovinu i ostavila mu je nuzni dio. S obzirom da to nije bilo dovoljno za naplatu, u dogovoru s bankom ostatak dugova je otplacivao moj muz i njegova majka koja je u radnom odnosu. Nakon što mu se povisila mirovina (naravno da nije ništa naučio na vlastitim greškama!!!!) igrom slučaja došli smo do papira iz kojih je vidljivo da je sklopio ugovor o kreditu sa sumnjivim osobama stranog imena i prezimena, a iz tih papira odnosno kamata je očito da se radi o tkz. lihvarima. Radi se o više kredita sklopljenih sa različitim osobama.

Kuća mu je pod hipotekom još od prije, a najgore od svega je što je on odrasla "odgovorna" osoba koja je opasnost za sebe i sve oko sebe čim izađe iz kuće. Očito mu je ponovno hobi žicanje kredita po raznoraznim sumnjivim adresama.Smatram da je to bolest i da se mora liječiti.

 

Što učiniti odnosno kako sebe i svoju familiju zaštiti i kako spriječiti njegova daljnja djelovanja glede sklapanja kredita? Na koji način ga proglasiti nesposobnim i tražiti skrbništvo?Kome prijaviti dotične lihvare ?

:zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

lihvarske ugovore prijaviti policiji.

supruga bi trebala pokrenuti pitanje bračne stečevine

ako su kuću stekli u braku,da nebi cijela kuća bila prodana od strane banke za namirenje duga.

za dugove koje napravi iz nekog hira i koji nisu povezani sa potrebama bračnog života ne odgovarate zakonski.

ustvari odgovaraju nasljednici do visine nasljeđenog dijela

 

ali lihvari o tome nevode računa.silom naplačuju dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zato se i bojim...samo me zanima da li se lihvare može anonimno prijaviti i predati te ugovore po kojima se vidi o čemu se radi ili se mora prijaviti sa imenom i prezimenom. brine me osveta, samo mi je slika naše djece pred očima. sve je to još relativno friško...jedan kredit je od 6-og mjeseca, a ova druga dva su stara 2, 3 mjeseca.što se kuće tiče ona je u fazi otkupa.mislim da treba djelovati čim prije...Prijavljuje se u lokalnom mup-u? koliko sam pročitala USKOK uskače kad su u pitanju prijetnje, praćenja i osveta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

USKOK nije FBI iz filmova (kao što ni FBI nije onaj FBI iz filmova) koji rješava sve probleme koji policija i odvjetništvo ne mogu. To je samo jedan dio odvjetništva nadležan za korupciju i organizirani kriminal. Službeno, za javnost, oni imaju tek nekoliko zaposlenih, i jedva koju prostoriju za rad :-D Dakle, lihvarenje pod to ne spada, osim ako ga ne provodi organizacija.

 

Na vašem mjestu bih isto bio u velikoj dilemi, ali možda da razmislite o ovome: lihvarski dug brzo raste, a što je veći to je motivacija lihvara da primijene "druga sredstva" veća. Isto tako, njima posao ne omogućuje toliko njihova moć kao takva, nego strah od njihove moći.

 

Ako se odlučite, preporučam da podnesete prijavu izravno odvjetništvu, a ne policiji. Nakon toga će odvjetništvo zatražiti izvid policije. Mislim da informacije iz odvjetništva ipak nešto manje cure nego iz policije, iako se ne možete pouzdati u to.

 

Poseban problem su pravosudni policajci na portama odvjetništava. Najmanje tri puta su od mene zahtijevali da pokažem što nosim napisano, i pažljivo čitali što sam napisao iako su za to potpuno neovlašteni. Bez toga me naprosto nisu htjeli pustiti unutra. Jedan se čak pokušao samnom prepirati i tumačiti mi što ne valja u tome što sam napisao. To mi je tek kasnije sinulo da takvo postupanje tj. prikupljanje informacija može za njih biti vrlo unosno. Na sreću, ja sam imao takve stvari da od toga nisu mogli imati koristi. Dakle, ne raspravljajte s njima nego tražite državnog odvjetnika odnosno zamjenika da s njim razgovarate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija