Jump to content

registar pedofila


strpljenje

Preporučene objave

Ovako: znam za jedan slucaj u kojem je maloljetnik zlostavljao dijete. On ima oko 16-17 godina,a od žrtve je puno stariji,dakle na dobrom putu je da postane (ili to već je) pedofil. Slučaj je išao na sud i on je osuđen za zlostavljanje, a kazna su neke odgojne mjere... Zanima me hoće li on ući u registar pedofila (jer osuđen je za seksualno zlostavljanje djeteta) i kada će se taj registar napokon oformiti? Osobno mislim da je krajnje vrijeme...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Maloljetnici sigurno neće ulaziti u registar pedofila ako registar bude uopće prošao zakonsku proceduru.

 

Osobnog sam stava da javno objavljivanje pedofila nije pozitivan pomak i rješenje problema pedofila. Imamo ogromne probleme s korupcijom, organiziranim kriminalom i ubojstvima, pa nikog nisam čuo da se netko založio za objavu takvih podataka iako su to vrlo, vrlo pogubna djela za društvo i korisno bi bilo za javnost da zna tko su te osobe.

 

 

Dakle mišljenja sam ili svi ili nitko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E sad da je korupcija gora od pedofilije, pa ne znam baš... Nisam ni ja zato da se javno objavi registar, ali mislim da treba postojati i da o takvim stavrima trebaju biti obavješteni vrtići, škole i ostale ustanove u kojima su djeca. Jer uvijek postoji mogućnost da se netko takav zaposli negdje gdje ima djece. A što se tiče registra koliko znam najavljeno je da će se pravit, prijedlog je prošao u Saboru. I što se mene osobno tiče, neka slobodno prave i registar ubojica, dapače!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Korupcija je jdno od najtežih rak rana društva. Naše društvu jest troliko bolesno i ekonomski nestabilo što je korupcija općeprihvaćeni način razmišljanja.

 

Zbog korupcije je stotine tisuća ljudi ostalo bez posla, postalo socijalni slučajevi, a posljedično tome su stvarali društo/okolinu asocijalnog ponašanje, bez perspektive s percepcijom "ako si dobar kriminalac ništa ti nitko ne može".

 

Dakle korupciju smatram jednim ot najtežih oblika kriminala jer posredno stvara i pljačkaše i ubojice i narkomane

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija