Jump to content

Kako dobiti otkaz - i otpremninu, naravno!


Alica

Preporučene objave

Cijenjeni,

U maloj(10 zaposlenih) privatnoj firmi u 100 % stranom vlasništvu radim 14 godina. Dolaskom novog direktora mijenja se organizacija poslovanja i početkom 2009. možemo očekivati nove ugovore o radu. U razgovorima s direktorom obećao je zaposlenima na neodređeno, ukoliko ne želimo više raditi u firmi, isplatiti zakonske otpremnine. Sada je promijenio mišljenje.

Ja ne želim raditi više u toj firmi, no želim i otpremninu. Da li ponudu novog ugovora o radu mogu odbiti te u smislu članka 121 ZOR-a smatrati da mi je nuđenjem novog ugovora raskinut postojeći ugovor o radu, tj. dobijam poslovno uvjetovani otkaz? Napominjem da bi mi se sadržaj poslova u novom ugovoru bitno promijenio u odnosu na stari, a za poslovima opisanim u važećem ugovoru nema više potrebe... Stvar je u tome da nas se žele riješiti ne isplativši nam otpremninu. Što učiniti? Zahvaljujem unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Alica, novi direktor( a ni nitko drugi) nema pravo samovoljno mjenjati uglavke ugovora o radu. Prema tome, vjerovatno će vam prvo ponuditi da dobrovoljno potpište nove anexe ugovoru s izmjenama koje njemu odgovaraju, ako na to ne pristanete njemu jedino preostaje ponuditi vam otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora, a vi pošto navodite ne želite na to pristati, trebate samo znati( a već ste dobro zaključili) da u slučaju ne prihvaćanja takvog ugovora zadržavate sva prava kao kod redovitog otkaza- otkazni rok, otpremnina, naknada s biroa..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija