Jump to content

Volontiranje kod odvjetnika


brckovic

Preporučene objave

Odvjetnicki sam vjezbenik cca godinu dana. Zanima me, ako dam otkaz, mogu li odvolontirati u nekom drugom uredu preostalih 6 mjeseci i tako steci 18 mjeseci za polaganje pravosudnog?

Hoce li me brisati iz imenika odv. vjezbenika, i da li to ima nekog utjecaja (u smislu da, ako volontiram, mi treba duze, tj. 24 ili cak po novom zakonu 36 mjeseci ukupno)?

Ja cu imati s tim drugim principalom ugovor o volontiranju, razumije se.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema Zakonu o odvjetništvu, ako si radio godinu dana kod odvjetnika, možeš tražiti da ti se preostalih 6 mjeseci odobri odraditi na sudu. Pogledaj Zakon o odvjetništvu u kojem roku se taj zahtjev mora postaviti. Po proteku tog roka će te brisati iz imenika. Kad daš otkaz, dužan te tvoj odvjetnik kod kojeg si bio zaposlen odjaviti, pa slijdi brisanje. Ali i dalje ti se računa odrađeni staž.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

ako ti je odvjetnik šupak(a nebi se čudio) možeš dat otkaz i ponudit se drugom odvjetniku da si sam plaćaš staž i da ti formalno daje plaću(ako si možeš to priuštit).znam takav slučaj, tip nije mogo nać poso jer se nije htio maknut iz svoje selendre, pa ga je uzela odvjetnica kojoj stvarno nije bio nužan, prvo si je sam plaćao staž i na kraju je odvjetnica počela i davat stvarnu plaću, valjda se sažalila

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija