Jump to content

POLOŽIO! (par savjeta za vas koji cete tek polagati)


Jazavchar

Preporučene objave

Evo ljudi, ja prosao u petak, pa cu stavit par svojih dojmova - mozda ce pomoci onima koji se tek spremaju izlaziti na ispit.

 

Ucio sam oko 4 mjeseca...i jos mi se cinilo premalo. Ma za tu kolicinu materije i godinu dana bi bilo malo...ali nekako covjek to mora strpati u sto krace vrijeme...ucenje je maratonsko; prvih mjesec dana je i 5-6 sati bio uspjeh...a na kraju je to bilo mnimalno desetak sati dnevno.

Racunajte si dva i po mjeseca po minimum 8 sati dnevno za one kojima dobro radi memorija, koncentracija itd...a za ostale trutove, kao ja, treba vise. :-D

 

Ucio sam iz zakona i skripti, plus par knjiga. S time da sam krenuo preambiciozno i presiroko, a na kraju kad je uhvatila frka, samo sam saltao skripte na kompu. Ctrl+f, iliti "search funkcija" u wordu je super stvar...i prakticnije je nego listati papire. :-D

 

Psiha je bila totalno down. :-D Ali, o tomne vam ni ne moram pricati...svima je vise manje isto. :palacdolje: Par dana nakon ispita jos uvijek ne mogu spavati jer mi se u glavi vrte definicije....tako da trazim neku detoksikaciju....tjedan dana u egzoticnim krajevima, masazice, saune i chill bi bilo idealno rjesenje. :-D

 

Komisija mi je bila: Miletic, Komadina, Garacic, Gagro, Buljan. Po vecini komentara - ok komisija.

 

Miletic - korektan, puno pita, detaljno naknadu stete, sve preleti, trgovacko minimalno. Savjetujem napraviti dva dobra ponavljanja po njegovimn pitanjima kad saznate da vam je u komisiji. Puno po primjerima pita...i nezgodan je kad se izgubis' u tome. Meni je par puta postavio pitanje "jeste li sigurni?" i to me dotuklo jer vise u nista nisam bio siguran. :-D

 

Komadina - old scool, karirani sako, profesionalno odradi ispit. Pitanja doslovno cita s popisa, znaci, obavezno raditi po pitanjima i to sve male zakone jer ni jedan ne preskoci!

 

Garacic - :-o ...zahtjena moram priznati...nema zezancije, kp treba jako dobro znati i bez njene skripte tesko da cete se snaci. Znaci obavezno skripta i po pitanjima jer ih ponavlja po nekim karticama.

 

Gagro - ma on je super, nema beda s njim. :-D Samo pitanja radit i on sav sretan kad se zna. :-D

 

Buljan - ok zena u tigrastom uzorku. Pita sve...imala je izlete, nije se striktno drzala objavljnih pitanja kada je rijec o gpp-u. Obicno pita i ovrhu i ostavinu...ali ovaj put nije. Meni se svidio nacin ispitivanja.

 

Sve u svemu...previse stresa, previse gradiva, premalo vremena. Ne bih ja to vise volio ponovit! :-D Sretno svima!

 

Pozdravlja vas Jazavchar :zubo:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Braaavo Jazavcharu!!! :palac::skakuce:

Iskrene čestitke!

Ja sam baš taj isti petak slušala ispit na katu, odgovarale su dvije kolegice, ali nisam odslušala do kraja, jer je zadnje ispitivao Komadina (a ja polažem po skraćenom postupku).

Znaš li, jesu li kolegice položile?

Garačićka je drvila po Zakonu o sudovima za mladež, :palacdolje: a Buljan je bila enigmatična kao sfinga... :-?

(dojmove i pitanja ću napisati kasnije...) :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaka čast, čestitam! Zanimaju me ista pitanja kao i iDR, i ako možeš dati savjet koje od manjih zakona si učio a koje si preskočio. Imam isto vremena koliko i ti, međutim, kao što si rekao za svu literaturu ne bi bila dovoljna godina dana. Je li za trgovačko dovoljna skripta i jesi li učio ZOO? Htjela bi odmah selektirati materiju, a ne mjesec dana pred ispit.

Još jednom čestitam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jesu, obadvije su prosle.

 

koliko puta sam sve prosao i ponovio?

recimo triput sve. uz izuzetak klarica kojeg sam dvaput. i kpp-a kojeg sam zbrljavio uglavnom po pitanjima. i trgovačkog kojeg sam nešto radio po skripti ali uglavnom po pitanjima.

 

desetak dana prije ispita sam radio samo pitanja komisije. to je bio visokorizičan podvig...ali...hrabre sreća prati. :-D

 

od malih zakona sam učio maloljetnike, strance, posredovanje pri zapošljavanju, komunističkoj oduzetoj imovini, izvlaštenje i ne znam šta još....ovog sam se uhvatio sve pred kraj učenja. ranije sam nešto čitao, ali to je sve isparilo.

zoo nisam ni taknuo. posudio sam ga za pisanje presude jer ga nisam ni imo. :-D

 

moj bi generalni savjet nakon svega bio: orjentirati se na skripte...i ne puno lutati i proširivati znanje jer ćete se tek onda izgubiti. ne traži se rasturanje u detaljima...osim naravno omiljenih pitanja ispitivača, a to se da obaviti pred kraj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na detaljnom i utješnom odgovoru! Pao mi je kamen sa srca zbog ZOO-a, jer ni ja ga nemam namjeru učiti, ali govore da neki ispitivači vole pitati po njemu. Meni se stvaro čini da se sve nabitnije nalazi u Klariću. Isto tako i nasljedno, a mislim da i ZZK nije potrebno učiti nego pogledati po pitanjima. Upravo kao što si i sam rekao, ne bih htjela da od šume svega ne naučim najosnovnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

dragi kolega čestitam na položenom ispitu i ako može pitanje dok je još sve "svježe". Po čemu si učio građanski postupak, imam jednu skriptu koja mi se čini stara i već dugo kola po internetu, ili je pametno uzeti zakon o parničnom postupku i "udri". Kakva dodatna literatura?

Zahvaljujem i svima ostalima na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija