Jump to content

molim vas, POMOZITE


legalize

Preporučene objave

Molim vas, hitno mi je potrebno vaše mišljenje. ovako, prilikom pretresa stana nađeno je nekoliko stabljika i 1,8grama marihuane.Znam da se uzgajanje tretira kao proizvodnja ali nije bilo nikakve namjere za to. Dečko i ja smo redoviti konzumenti ove vrste droge, znači samo pušimo i nismo imali niti imamo namjeru prodavat. Za vrijeme pretresa, surađivali smo maksimalno sa policijom i predali smo im odmah sve što smo imali.Inače, oboje studiramo,predzadnja godina, nikad prije kažnjavani.Da li postoji mogućnost pritvora nakon razgovora kod istražnog suca? I kakva bi kazna mogla biti?molim vas,jako je hitno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nikom nismo prodavali..rekli su u policiji da je netko reko da smo konstantni konzumenti i da bi se kod nas moglo nešto nać.nađeno je 15 biljaka (eksperimentiranje koje bi bilo za vlastitu upotrebu,nikako za daljnu preprodaju,isključivo za osobne potrebe) vel. od 5-15cm u kartonskoj kutiji, obloženo folijom,sa termometrom, dva kompjuterska ventilatora i sa 4 el. žarulje,166 sjemenki,te tri paketića marihuane načinjena od aluminijske folije (1.paketić 0,6g,2. 0,4g i 3. 0,3g),digitalna vaga,te nargila sa nagorijelim ostacima.u istražnom postupku potpuno je surađivano sa sucem kao i sa policijom prije toga(sve je dobrovoljno predano), poslije iskaza istražni sudac je okrivljenika pustio na slobodu te čeka sudski poziv.Dečko je preuzeo svu odgovornost na sebe te uz iskreno i duboko kajanje obećao da se to više NIKADA neće ponoviti,te da mu je ovo životna škola.

 

molim vas za savjete za daljni postpak!!!

unaprijed zahvalni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ultra je napisao:

ja nisam pravnik ali se iskreno nadam da postoji mogućnost pritvora a i kazna. hitna! :palacdolje:

 

molim vas da se jave samo i isključivo samo kompetentne osobe za davanje informacija koje su željne pomoći u ovakvoj situaciji.

 

zašto se tome nadaš? mislim da nije korektno jel tražim pomoć,a ne osudu. nikada nikome nisam ništa nažao učinio, ovo mi je prvo I ZADNJE kazneno djelo.

znam kakav je zakon, ali može li se u ovom slučaju izvući uvjetna i dobrotvorni rad (pa makar do kraja života) ?

 

olakotne okolnosti- student predzadnje godine

-predo sam sve svojevoljno, apsolutno surađivo u svakom pogledu, nikada prije kažnjavan

 

e da, i odma sutra se prijavljujem na lječenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost nemam lijepe vijesti za Vas.

 

Kazna za to djelo (čl.173.st.2. Kaznenog zakona za koji će se Vaš momak vjerojatno teretiti) jest 3- 12 godina zatvora. Ne samo da nema mogućnost rada za opće dobro, već nema uopće mogućnosti uvjetne kazne. Ne trebam napominjati da je postojanje digitalne vage snažan dokaz da se vršila i prodaja (ne kažem da jest, ali je ipak dokaz)

 

Zatvorska kazna je jedina moguća kazna za ovo djelo..

Inače sud u ovakvim slučajevima ide u susret okrivljenicima i smanji im kaznu na najmanje moguće 2 godine zatvora zbog raznih olakotnih okolnosti (vi ste mnoge sami naveli).

 

Kazneni zakon je znatno postrožen prije 2 godine (možda i nerealno strogo) za prozivodnju i preprodaju droge i iskreno sumnjam da će se Vaš momak izvući iz ovog problema

 

:-(

 

Jedina šansa je u tome da vještačenje (koje se obvezno provodi) ne pokaže prisutnost THC-a. Znam za 2 takva slučaja zbog "mladosti" biljke.

 

U tom slučaju bi ga se teretilo samo za sjemenke, a tu se možće izreći uvjetna zatvorska kazna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo upravo smo se vratili iz centra za prevenciju ovisnosti,gdje smo se zajedno prijavili na odvikavanje.

što se tiče biljaka bile su stare oko mjesec dana, a digitalnu vagu smo koristili isključivo da nebudemo prevareni na kupljenoj količini (previsoka cijena da te neko pravi budalom),znam da to tako ne izgleda, i da se to koristi kao dokaz protiv dečka ali namjera nije bila daljnje preprodaje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Utjerivaczakona je napisao:

Prisutnost THC utvrđuje Centar za krim. vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

 

On će rezultate dostaviti sudu. Prije toga će sjemenke uzgojiti radi utvrđivanja o kojoj biljci se radi.

 

Dakle par mjeseci sigurno.

 

znači test za prisutnost thc-a se obavlja po zapljeni biljaka ili tek kad ih oni uzgoje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema tu pomoći.

 

Pomoći će tek biti nakon zatvorske kazne koja je u ovom slućaju 98 % sigurna. Ovih 2 % može se desiti ovo s vještačenjem biljaka, ali opet tu je vaga a tu priču o težini provjere kupljene robe ne vjerujem da će iti jedan sudac popušiti.

 

Uzgajane biljke,

sjemenke,

vaga,

pakirana droga u paketićima ( halo, pa prosudite sami da ste cudac do kojeg bi zaključka došli ? ).

 

A i ova priča policije da je njima rekla neka osoba da bi kod vas moglo biti droge isto baš ne drži vodu. Da bi policija dobila nalog od suda za pretragu stana trebaju joj jako ali pazite jako veliki i jaki argumenti koje će predložiti sudu da bi dobila nalog za pretragu ( još veći s time da kažete da do sada niste kažnajvani ). Ne izdaje naloge za pretragu sud tako lako kako ljudi misle ( osobno sam ih od suda tražio barem 500 komada ako ne i više pa mi je jako dobro poznata procedura dobivanja istih ).

To vas je cinkao netko tko je jako dobro znao što radite ili su vas pratili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj savjet hitno angažirati odvjetnika. Nije vjerojatno da će biti određen pritvor s obzirom da ste sad na slobodi. Pritvor bi već bio određen prije, tj. nakon pretrage bi bili uhićeni od strne policije, zadržani u policiji do 20 sata i dovedeni pred istražnog sudca koji bi odredio pritvor ili daljnje zadržavanje.

 

Treba pričekati i vidjeti tko će biti optužen i poigrati se s dokazima. Kao profesionalac (odvjetnik koji se većinom bavi kaznenim pravom) savjetujem vam da hitno angažirate brnitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne zelim moralizirati no moram primjetiti da vas sve ovo nije zanimalo i niste se optercivali posljedicama sve dok vas nisu sklepali i to sa sjemenkama,biljkama, ventilatorima,ternometrom,sijalicama,vagom,paketicima...pa kaj ste si i medusobno vagali paketice da jedno drugo ne prevarite...

I sad hocete prevariti policiju,sud,sve nas...

Ja ovo jednostavno ne pusim a vi sad lijepo popusite malo zatvora pa cete onda znati da droga unistava zivote pa i vas koliko god vi varali sami sebe da je to O.K.

I sad vam treba pomoc...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija