Jump to content

Molim pomoć u pisanju žalbe!


mitzoni

Preporučene objave

Dakle: Imam 9 kaznenih bodova(5+3+1)i trebala bi mi se oduzeti vozačka(B kat.) na 9mj. na temelju članka 249. prekršajnog zakona te članka 286. stavka 7 u vezi s člankom 287 Zakona o sigurnosti na cestama.Okrivljenik(ja) je s danom 13.05.2008. prikupio 9 negativnih prekršajnih bodova te temaljem članka 286. stavak 7. Zakona o sigurnosti na cestama, izrečena ta mjera od 9 mjeseci.To je problem no meni je bitno samo kako napisati žalbu Visokom prekršajnom sudu na ovaj pravni lijek.Unaprijed hvala!Marko!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje će se lomiti koplja jer nemamo svi isto mišljenje, zato iznosim samo svoje mišljenje.

 

Dobro provjerite u kojim ste datumima počinili prekršaje. Ukoliko ste onaj od 5 bodova zaradili u 2008. godini, isti se ne može računati jer je u suprotnosti sa prekršajnim zakonom.

 

Obratite pažnju da li neki prekršaj iz starog ZSPC-a koji ste počinili nosi bod u novom ZSPC-a po kojem vam sad određuju sankciju.

 

Prvo su vam upisali 5 bodova po starom ZSPC-u a zaštitnu mjeru vam određuju po novom ZSPC-u, što smatram da nije u redu jer novi ZSPC nosi manji broj bodova i strožiji je od starog jer se bodovi teže zarađuju.

 

Novi ZSPC je stupio na snagu 17.06.2008. godine, prestalo je važenje starog ZSPC-a, ali ne cijelog. Na snazi su ostale odredbe starog ZSPC-a koji se odnosi na izvršenje sankcija po bodovima. Ali ni stari ZSPC vam ne ide u prilog jer za 9 bodova u 36 mjeseci predviđa poništenje vozačke dozvole - znači nazad u auto školu.

 

Mišljenja sam da se ne može iz zakona uzimati samo oni djelovi koji nekom koriste. Ne smiju se vaditi grožđice iz kolača - treba ga pojesti cijelog.

 

Očekujem različita mišljenja ovdje.

 

Svakako bih vas molio da na ovom forumu objavite presudu VPS-a kad god dođe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija