Jump to content

molim Vas za pravni savjet


ilegalka36

Preporučene objave

Planiram podignuti rastavu braka (sporazumno ili ne svejedno). Zivimo u kući koja je stečena za vrijeme braka, ali je 1/1 na suprugovo ime.

E sad kad je brakorazvodna parnica gotova, tj, brak na papiru vise ne postoji, ima li on pravo traziti da napustim kuču ili ja mogu ostati u kuči dok ja tuzbom ne dokazem da je kuća pola pola.

molim vas da mi hitno odgovorite

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Korisnica je postavila pitanje pa joj ipak bar malo možemo pomoći za početak dok ne angažira odvjetnika koji će joj sigurno trebati u postupku podjele bračne stečevine.

 

Istovremeno s sporazumnim zahtjevom za razvod braka ili podnošenjem tužbe za razvod,tužbom pokrenite parnični postupak radi utvrđivanja i podjele bračne stečevine (pretpostavljam da nećete moći postići dogovor s suprugom oko toga pitanja).Dok postupak pred sudom traje vi, ali i vaš suprug, imate pravo koristiti nekretninu koja je će biti predmet podjele.

Također je potrebno u zemljišnim knjigama,odnosno vlasničkom listu staviti plombu s naznakom da se vodi spor o podjeli bračne stečevine kako bi spriječili mogućnost prodaje..

 

Nebitno je tko je upisan u vlasničkom listu kao vlasnik.Bitno je da možete dokazati da nekretnina predstavlja bračnu stečevinu i da kao takva podliježe podjeli nakon razvoda braka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija