Jump to content

pozdrav kolegama i upit


seljo

Preporučene objave

pozdrav svim braniteljima i ostalima !Molim dali netko može bar približno odrediti visinu mirovine koju bih trebao dobiti.U mirovinu idem po ZOPHBDR.Na drugostupanjskoj sam dobio 50-50,profesionalna nesposobnost,vojnik,preko godinu dana rata i 5 postrojbi.Jedno vrijeme proveo u HRM kao djelatni dočasnik (ustrojbeno mjesto-vodnik).Od 96 se liječim od PTSP-a,zadnje 2 god intenzivno,Ja sam to probao izračunati,ali neznam.Još jednom unaprijed hvala!Zakasnio za rvi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo i ja bih se uključio sa dvije konstatacije a to su a slažem se sa visinom mirovine od cca 3000 kn pod b nešto sam zapazio ,spominješ ustrojbeno mjesto vodnika gdje se to zagubilo.Dali je to zadnje ustrojbeno mjesto prije umirovljenja,to ti je jako bitno u izračunu ,i isto tako kad dobiješ rješenje dobro ga pročitaj slovo po slovo jer nikad nije kasno da se rješenje korigira ako za to imaš ili možeš pribaviti odgovarajuće potvrde iz odgovarajućih institucja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E sad mi reci zašto nisi potvrdu da si vodnik po ustroju dostavio mirovinskom,odi u svoj ured za obranu i to pokreni,tamo ćeš sve shvatiti samo im reci da su te umirovili sa činom vojnik odnosno bez čina a da si po ustrojbenom mjestu vodnik ineka provjere ako ne nikako onda po plaćama koje si primao ,budi uporan i tvrdoglav ipak se tu radi o značajnoj svoti recimo oko 500 kn

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

seljo je napisao:

Pozdrav Zozefe! ok,ja ću u mirovinsko poslati svoje rješenje o postavljenju na brod,a tamo piše ustrojbeno mjesto-čin....Poslat ću to bez obzira dali će oni iz HZMO tražiti službeno.

Slanjem svojeg rješenja o postavljenju nećete ništa postići. S obzirom vi imate namjeru pisanim zahtjevom tražiti od HZMO da odredi novi iznos mirovine vi morate dokazati da ste u trenutku razvojačenja obnašali tu dužnost s tim elementima ustroja. Ako ste umirovljeni iz DVS tada je jedino mjerodavna potvrda Personalne službe MORH-a (skrećem pozornost MORH-a a ne postrojbe, Zapovjedništava, zapovjednika i sl.), a ako ste otišli iz pričuve tada potvrda Ureda za obranu. Potvrdu možete i sami zatražiti ne mora ići službeno od HZMO-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Krivo, potvrda HRM-a ne prolazi. Ako ste bili u DVS tada potvrdu o obnašanju dužnosti i ustrojnom činu u trenutku prestanka DVS zatražite od Personalne službe MORH-a (Zagreb, Stančićeva 4). U pisanom zahtjevu - zamolbi za izdavanjem te potvrde Personalnoj službi MORH-a navedite: od kada do kada ste bili u DVS, možete priložiti i presliku postavljenja o kojem ste govorili i obvezno navedite da vam ta potvrda treba radi ostvarenja prava iz mirovinskog osiguranja sa zamolbom za žurnost u postupanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija