Jump to content

trgovačko pomoć


d3t3nt0r

Preporučene objave

  • 2 mjeseci kasnije...

Ma ne!! Ne brini se, mislim da dosad nitko nije pitao po tim zakonima no ipak ponovi Pomorski zakonik.

 

Svakako nauči ZOO, ZV i ZN kao pjesmicu (Opći dio osobito preporučam iz knjige Vedriš - KLarić - Građansko pravo)jer je ZOO preopširan i pomalo nekoherentan, ZV nešto koherentniji, alio ZN je katkad terminološki nerazumljiv. Ponovi nadalje osnove ZTD-a te osnove Ovršnog i stečajnog prava.

 

Procesno: uči ZPP uz pomoć skripte Pravnog faxa iz Splita koja kola Legalisom. Obiteljsko pročitaš davput i to jeto.

 

Civil je ioanko najvažniji i najopsežniji dio materije za ispit, a na ispitu najbitnije je povezivanje gradiva iz različitih područja. Nije loše pokazati razumijevanje.

 

O Kaznenom kompletu sam siguran da znaš sve što je potrebno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje je za te manje zakone vidjeti tu na forumu objavljena pitanja za pravosudni pa vidjeti što točno i kako pitaju.

 

Recimo, Sučević voli pitati ugovore o prijevozu u cestovnom prometu i ugovore o prijevozu u željezničkom prometu uz zastarne rokove. Mislim da sam vidjela da je netko postavio i pitanje vezano uz brodare ili tako nešto. A vidjeh i vrlo jednostavno pitanje, recimo, što se regulira Zakonom o zakupu poslovnog prostora. :-)

 

Uglavnom, oko njih ne treba ići u dubioze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

slazem se s diogenom, posebno sto se tice gradjanskog - i sama ucim po vedris klaricu!

 

sto se prometnog prava tice - tu bih isto dodala, kao i nika, da sam naisla na odredjena pitanja, moguce da je bio sucevic, provjerit cu, no, ukoliko trebate - dobila sam nekakvu skriptu vezano za prijevoz, no nisam sigurna jesam li stavila na legalis :misli:

 

diogen, po cemu ucis ovrsno - imas li kakvu knjigu (znam da je na faksu bio svojedobno izborni predmet) i/ili po zakonu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

diogen je napisao:

 

Procesno: uči ZPP uz pomoć skripte Pravnog faxa iz Splita koja kola Legalisom. Obiteljsko pročitaš davput i to jeto.

 

slazem se, ta skripta je inace odlicna, ali nazalost, nije sve obuhvaceno njome, vidjet ces kad ces ju prolaziti - npr. pretraga je samo spomenuta, pa ju treba uciti ili iz zakona ili iz one skripte od 114. str. jer ju, primjerice, kos jako voli pitati! isto tako, nije obradjena dostava, troskovi, odgoda i prekid gl. rasprave, i slicno. zato, probajte kombinirati te dvije skripte!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo odgovora:

 

Čl. 3 Stečajnog zakona

 

(2) Stečaj se ne može provesti nad RH,fondovima koji se financiraju iz proračuna RH (npr. Fond za zaštitu okoliša), mirovinskim i invalidskim fondovima , HZZO-om, te jedinicama lokalne samouprave i uprave.

 

(3) Suglasnost Ministarstva obrane RH je potrebna za stečaj nad pravnom osobom čija je osnovna djelatnost proizvodnja oružja i vojne opreme, odnosno pružanje usluga Hr. vojsci. Ako Ministarstvo ne da suglasnost za obveze stečajnog dužnika solidarno odgovara RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne može se bez prethodne suglasnosti Ministarstva obrane provesti nad pravnom osobom čija je osnovna djelatnost proizvodnja predmeta naoružanja i vojne opreme, odnosno pružanje usluga Hrvatskoj vojsci.

 

Ako Ministarstvo obrane ne uskrati svoju suglasnost za otvaranje stečajnoga postupka u roku od trideset dana od dana primitka obavijesti stečajnoga suca o pokretanju prethodnoga postupka, smatrat će se da je suglasnost dana. Ako Ministarstvo obrane uskrati svoju suglasnost, za obveze stečajnoga dužnika solidarno odgovara Republika Hrvatska.

 

Osim toga, još samo postoje slučajevi kada se ne provodi - RH, jedinice lokalne...hzzo...ali to nije pitanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čl.3. Stečajnog zakona:

stečaj se ne može provesti nad RH, fondovima koji se financiraju iz proračuna RH, mirovinskim i invalidskim fondovima djelatnika, samostalnih gospodarstvenika i individualnih poljoprivrednika, HZZO-om te jedinicima lokalne uprave i samouprave. (tzv. apsolutno nedopušteni stečaj)

 

Nad pravnom osobom čija je osnovna djelatnost proizvodnja predmeta naoružanja i vojne opreme, odnsono pružanje usluga Hrv. vojsci stečaj se ne može otvoriti bez prethodne suglasnosti Ministarstva obrane. (tzv. relativno nedopušten stečaj)

Ukoliko Ministarstvo uskrati suglasnost, za obveze stečajnog dužnika solidarno odgovara Republika Hrvatska.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija