Jump to content

ugovor o darovanju stana pod hipotekom


danvuk

Preporučene objave

Poštovani, molim za informaciju. Bračni drugovi su se sporazumili oko rastave njihovog braka i jedan bračni drug želi darovati svoju polovicu stana drugom bračnom drugu. Stan je pod teretom Hypo banke u iznosu gotovo cijele vrijednosti stana. Darovatelj bi se obvezao prenijeti hipoteku na drugu nekretninu u vremenskom razdoblju od 3 mjeseca i nastaviti plaćati kredit do potpune isplate hipoteke. Obdarenik je u ovom slučaju i sudužnik u kreditu, a darovatelj je nosioc kredita. Zanima me da li sve ove informacije unijet u darovni ugovor i da li postoji mogućnost da netko drugi preuzme sudužništvo u kreditu, a ako ne, zanima me kakve su sankcije banke u slučaju da darovatelj prestane plaćati kredit.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa hajdemo ovako, zasto bi sastavili ugovor o darovanju?

zapravo ugovor o darovanju je neodgovarajuci jer supruga preuzima obvezu koja je prakticki jednaka onome sta dobiva (i ako je to sada malo kompliciranije jer imamo i elemenata stvarnog i obveznog prava ali necemo sada ulaziti u to).

Ucinite sljedece,sastavite ugovor i u njemu navedite da:

-cete vi prenjeti pravo vlasnistva svoga dijela nekretnine na vasu suprugu

-ce ona za uzvrat otplacivati vas kredit

-ukoliko vasa supruga prestane otplacivati kredit vi ponovo preuzimate obvezu otplacivanja kredita ali vam je supruga u tom slucaju duzna ponovno prenjeti 1/2 vlasnistva na stanu a ono sta je ona otplacivala do tada njoj propada.

 

Tako banka nece raditi problema jer vi i dalje jamcite da cete otplatiti kredit ako vasa supruga to ne bude mogla, a vasa supruga ce nastojati da otplati kredit jer je inace na gubitku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija