Jump to content

čišćenje snijega


jvcib

Preporučene objave

Poštovane/i,

uklanjajući snjeg sa pločnika ispred zgrade, zapitao sam se zašto isto radim, pa molim pomoć/pojašnjenje oko slijećeg:

Po kojoj odluci/propisu/uredbi stanari/suvlasnici moraju uklanjati snijeg sa pločnika ispred zgrade kada oni nisu vlasnici pločnika već je isti javna površina.

U Odluci o komunalnom redu Grada Zagreba našao sam članak 132:

"O uklanjanju snijega i leda s krova dužan je voditi brigu vlasnik zgrade, odnosno fizička osoba obrtnik ili pravna osoba koja održava zgradu.

O uklanjanju snijega i leda s pločnika uz zgrade dužan je voditi brigu vlasnik zgrade, odnosno fizička osoba obrtnik ili pravna osoba koja održava zgradu."

ali mi svejedno nije jasno kako netko (u ovom slučaju Grad Zagreb) može prisiljavati fizičku osobu na izvođenje korisnoog rada za opće dobro, a da taj isti korisni rad na adekvatan način ne plati.

 

Nadalje koje usluge gradu plačamo kroz: pričuvu, odvoz smeča, oborinske i slivne vode (snijeg je voda) i ostale račune koje plačamo iz mjeseca u mjesec.

 

Unaprijed zahvaljujem na opojašnjenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

neznam točno odgovoriti na pitanje, ali mogu dati primjer kako se to radi u mojoj zgradi: kod nas jedan stanar kosi redovito travu,odnosno po zimi čisti snijeg oko zgrade. početkom mjeseca mi,ostali stanari zgrade,platimo navedeno (košenje i čišćenje snijega) 20,00 kn za protekli mjesec tom stanaru koji je to radio.Naravno, ako u proteklom mjesecu nije bilo snijega,ništa ni ne platimo. I naravno, svi stanari su suglasni s navedenim dogovorom. Možda da i Vi sazovete sastanak stanara, pa ako ste jedini u zgradi koji obavlja te poslove dogovorite mjesečni iznos plaćanja ili tako nešto

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija