Jump to content

Otkaz usljed kraćeg prekida bolovanja


rustik1

Preporučene objave

Molim znalce iz radnog i socijalnog prava za odgovor:

nalazim se na bolovanju četvrti mjesec pod dijagnozama:1.)depresija i postraumatski stresni poramećaj(sa mišljenjem psihijatra :nesposobna za rad i preporukom za bolničko lječenje, 2.)dijagnostički dokazanim neurološkim smetnjama sa mišljenjem neurologa:nesposobna za rad,3.) sa dijagnosticiranim oštećenjima gornjeg i donjeg djela kralježnice te puknućem kralješka u sredini leđa - fizijatar traži obradu u Traumatološkoj klinici, odjelu za kralježnicu.(lista čekanja)

Lječnička komisija HZZO-a je dozvolila bolovanje do 2. vljače,uz jasan naputak da se dalje bolovanje može ostvariti samo u slučaju psihijatrijskog bolničkog lječenja...ostale nalaze nisu htjeli ni pogledati, smatrajući ih nerelevantnim za nastavak bolovanja.

Ne ulazeći u etičnost,odnosno neetičnost Lječničke komisije HZZO-a,(zbog namjernog prospusta u uvid sve dokumentacije)

i činjenice da se prijem na bolničko psihijatrisko lječenje ne može ostvarti prema želji bolesnika, nego prema listi čekanja i težini stanja,pitam:

 

ukolko dakle budem prisiljena ići na posao,(jer hospitalizaciju neću tako brzo postići), a sa sigurnošću posao neću moći obavljati na zadovoljavajući način, može li poslodavac dati otkaz zbog : nezadovoljavajućeg obavljanja radnih zadataka ili propusta na poslu i sličnog što mi se već može dogoditi u općoj psihičkoj, umnoj i tjelesnoj malaksalosti? Zahvaljujem. :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani !

 

Poslodavac može radniku otkazati ugovor o radu uvijek kada za to postoje dokumentirani razlozi , koje u otkazu mora dobro obrazložiti .

Za svo vrijeme trajanja bolovanja , ne teče otkazni rok na kojeg radnik ima pravo.Tek po povratku s bolovanja nastavlja teći otkazni rok.

 

Kod radnog odnosa na određeno vrijeme radni odnos prestaje kada istekne rok do kojeg je ugovor zaključen , unutar tog roka vrijedi sve kao i za neodređeno vrijeme .

 

 

Pozdrav ! Ude :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Vi se imate pravo žaliti na odluku komisije .Drugo idite na kliniku i tražite da Vam daju pismeno iz kojih razloga ne možete biti hospitalizirani kada Vi osjećate potrebu za liječenjem .Klinika mora snositi posljedice odbijanja liječenja ,a uostalom Vi imate mogućnost da nađete kliniku koja će imati razumijevanja .Konzultirajte se sa obiteljskim liječnikom , jer izlaz za svaku situaciju postoji ,naročito za osobe sa psihičkim problemima .

 

Pozdrav ! Ude :kavica: .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija