Jump to content

viđanje djece-molim savjet


catwoman33

Preporučene objave

Nakon 1,5 god. napokon rastavljena. 13 god. braka i još 3 god. zajedno prije toga. Dvije curice, 9 i 12 god. U svemu tome 5 godina zlostavljanja, pokušaj silovanja, 3 operacije raka i metastaza. Uz njegove debele veze na CZSS i sudu, on dobija djecu. Ne prihvaća razvod. Prijeti smrću i ostalim. Nakom prvobitnih zvanja policije i prijava tom istom CZSS, više ne vjerujem da mi itko može pomoći. On ima takve veze, naravno nedokazive, ali... I što sada? Brani djeci da mi se javljaju na mobitele, huška ih protiv mene, prijeti da će mi uništiti život...koji je već ionako uništen...Preselila sam u drugi grad (pobjegla), onemogućava mi viđanje djece...fale mi do bola :place:

Ovo sve samo za info svim majkama koje su dobile djecu da mogu biti presretne...Čistom logikom-pa zar sam ja majka koja je zaslužila izgubiti ih? Zaposlena u dobroj firmi, brinula se cijeli život o njima, vodila ih doktorima, uredno brinula o svim njihovim školskih obvezama, voljela ih beskrajno...

Čak i narkomanke dobiju djecu nakon terapije, pa zar sam ja od toga gora???

Više ne vjerujem niti u sudstvo, policiju, centar...tražila sam pomoć na svim mogućim mjestima, svi samo pričaju, a ništa konkretno...razmišljam da sve dam u novine, ali koje koristi od toga? Ne želim da se ime moje djece i moje povlači po novinama. To mi je zadnje.

Još mi prijeti i da ću ostati bez imovine (stan i auto=bračna stečevina)za koju ja još uvijek plaćam i kredit!?!

Bilo kakav savjet ili sugestija su dobrodošli.

Dodatni detalji iz mora događaja slijede po potrebi...

MOLIM POMOĆ! :place::place::place::place: :place:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, naravno da nema pravo... ali uvjetuje mi da ih viđam onda kad zna da ne mogu (radim!), a kad ja mogu onda kaže da ne može...a jedina solucija mi je da ga prijavim na taj isti CZSS gdje ima debele veze... i šta sad?!?

uostalom, kad sam rekla da bih dovela djecu kod sebe u stan (živim s dečkom), onda je rekao da to ne može tako, da prvo taj njegov CZSS treba vidjeti gdje ja živim i kako (samo da sazna adresu da me može još više maltretirati) pa tek onda...a ja mislim da mogu djecu viđati gdje meni odgovara u određenim terminima... :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi imate odluku suda koja je sadržana u sudskoj presudi o razvodu braka u kojoj je točno naznačen način ,vrijeme i mjesto sureta izmađu vas i vaše djece.

Ukoliko,a to je po vašem prethodnom postu vidljivo,drugi roditelj priječi ostvarivanje susreta i druženja djece s vama i na taj način krši odluku suda kojom se štite prava djece na susrete i druženje s roditeljem s kojim ne žive,isti čini kazneno djelo iz čl.215 st.1. Kaznenog zakona.

Stoga podnesite kaznenu prijavu nadležnom općinskom državnom odvjetništvu protiv vašeg bivšeg supruga.

 

Sprječavanje i neizvršenje mjera za zaštitu djeteta i maloljetne osobe

 

Članak 215.st.1. KZ-a

 

1) Tko spriječi izvršenje odgojnih ili drugih mjera određenih od suda ili državnih tijela za zaštitu djeteta ili maloljetne osobe, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

 

Također pokrenite ovršni postupak pred sudom na temelju pravomoćne presude o razvodu braka u kojoj je odlučeno međuostalim i o načinu,vremenu i mjestu susreta i druženja između vaše djece i vas kako bi djeca ostvarila svoje pravo.

 

Možete se obariti i pravobranitelju za djecu i od iste zatražiti pomoć u rješavanju situacije koju ste iznijeli.

 

CZSS se obratite dopisom i opišite kršenja prava djece.Pozovite se na pravomoćnu sudsku odluku o susretima i druženjeima između vas i djece,te zahtjevajte da isti poduzme zakonske mjere iz okvira svojih ovlasti,na temelju čl.108.,čl.109 i čl.110 Obiteljskog zakona.

Navedene članke ObZ-a možete vidjeti OVDJE

 

 

Vama nije oduzeto pravo na roditeljsku skrb.

Jednaka prava i obveze iz okvira roditeljske skrbi imate kao i roditelj s kojim u ovom trenutku djeca žive.

Djeca nisu ''pripala'' njemu,nego samo zbog specifične životne situacije (razvod braka) nastavljaju živjeti s jednim od roditelja.

 

I na kraju jedan dobronamjeran savjet za koji se nadam da ćete ga tako i razumjeti.

Sama činjenica da ste roditelj određenog spola (majka) nema nikakvog značaja, prema zakonskim odredbama Obiteljskog zakona (a i ostalih zakona), da ste pogodniji roditelj u odnosu na drugog roditelja (oca).

Ne ulazeći u razloge zašto je sud odlučio da djeca žive s ocem nakon razvoda braka,moram naglasiti da se sud pri donošenju takvih odluka treba isključivo voditi dobrobiti i interesima djeteta.

 

Stoga ubuduće uvjek nastupajte s pozicija zaštite prava vaše djece,a žensko-muške odnose pustite po strani jer vam samo mogu šetetiti,kao i vašoj djeci, za koju sam uvjeren da im želite sve najbolje,kao i svaki odgovorni i zreli roditelj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preneseno iz novootvorene teme:

 

*sisy

 

#1 catwomen33

Novak

Registriran: 21.1.2009

Mjesto:

Broj objava: 1

 

Viđaš li djecu točno prema Odluci suda? Iz osobnog iskustva znam da je to jako bitno jer svako odstupanje od navedenog je koma za tebe(nažalost).

Objavljeno: 21.1.2009 22:55

 

* za nastavak i odgovor na temu nije potrebno otvarati novu. Probajte klikom na "odgovori".

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa naravno da ne viđa djecu po odluci suda.naime nije ih niti jednom obišla dok su bile bolesne prošlu godinu.niti jedan dan u ljetnim praznicima niti sada u zimskim.zbog dečka je dolazila samo subotom od 11-17h,i otišla a muž je djecu dovodio i dolazio po njih kod bake.ne viđa ih neprekidno već 4 mjeseca iako sam ju molio da dođe jer sam bio na putu u rumunjskoj,ali naravno da nije došla zbog dečka.djecu ne zove redovito več samo svaki drugi dan ili treći i to sa skrivenog broja.ja sam već pisao u czss da ne dolazi i da ne ispunjava svoje majčinske dužnosti.

I na kraju koja to majka ostavi dvije curice i ode sa dečkom u drugi grad živjeti pa se na kraju žali da je sve izgubila.Nažalost nisam svetac ali ovo su laži majke koja je ostavila svoju djecu jer nije ispalo kako si je zamislila,a to sve na nagovor drugih koje ne želim imenovati.u centru se nije niti borila za djecu nego samo da mene oblati,dok sam ja (istina)pokušavao spasiti brak u pravo zbog djece,a koje su se i odlučile na život sa ocem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad sam već prozvan da kažem i da majka od kada je otišla od kuće i ostavila djecu uredno je uzela 11000eura koje su bila djećja štednja,da nile dala niti lipe za uzdržavanje djece 1,5god.nego neka vam tata sve kupi akoje je na kraju morala isplatiti jer je presuda bila pravomočna iako sam joj oprostio 7mj.naime nije se udostojila kupiti djetetu niti uloške koje je dijete počelo koristiti nego sve tata kupuje.

zaboravio sam dodati da je uzela i novi skuter jer to njoj treba.

ja se uredno pridržavam odluke suda pa neka meni netko odgovori da li je majka u pravu kad želi djecu na par sati samo kad ona to želi jer ona ima pravo na svoj život,a ja da čekam doma i ne mrdam iz kuće,a kad se ona njih zasiti onda ih vrati i ode dečku.

Djeca više niti kod bake ne smiju prespavati jer im to njezini i ona ne dopuštaju.pa molim lijepo odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Dražene,

 

Ovo je prvi puta,bar koliko se osobno sjećam, da su se bivši supružnici ''sudarili'' na ovom pravnom forumu.

 

Mi koji dajemo odgovore na postavljena pitanja korisnika ne možemo znati što se nalazi u pozadini tih pitanja,niti da li upitopostavljač iznosi istinite podatke.

 

Stoga naše,a posebno moj odgovor na upit vaše bivše supruge (ako se stvarno radi o toj osobi) shvatite i prihvatite kao odgovor u dobroj namjeri koji nije usmjeren protiv vas osobno.

 

Nadam se da to razumjete ....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

evo niti nakon punih 5 mjeseci,od 21.09.2008 majka se nije udostojila doći i vidjeti djecu več joj je važniji život u drugom gradu sa dečkom pa vas molim da mi odgovorite da li ima smisla tržiti potpuno skrbništvo nad djecom jer majci očigledno nije stalo do djece.koliko ja znam djecu uopče ne zove a sa mnom ne kontaktira več mjesecima.kada je zvala kčer javio se dečko iz razreda i ona nije niti znala da razgovara sa njim jer više ne prepoznaje vlastitio dijete.njeni roditelji djecu ne kontaktiraju niti djeca više njih zovu tako da ne vidim više smisla da nakon 5 mj.ne kontaktiranja netko može reči da mu se nešto brani ,več obrnuto mislim da se odrekla djece nauštrb života u zgb. u novom stanu sa dečkom i da niti ne želi djecu več život sa stilom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija