Jump to content

Upravni sud, ustupanje dokumentacije


Falcon431

Preporučene objave

Bog

 

Liječim se na psihijatriji od veljače 1996 godine i imam status HRVI 40% trajno na osnovu PTSP-a.

 

Na prvoj komisiji za ocjenu radne sposobnosti 1998 godine sam dobio opću nesposobnost za rad i postotak 30% rat i 70% mir, na to riješenje se nisam žalio nego je tako ostalo sve do kraja 2006-te godine kada sam ponovo izišao na komisiju za ocjenu radne sposobnosti, tada sam dobio profesionalno oboljenje i 40% rat, a 60% mir, na to rješenje sam uložio žalbu koja je odbijena, a onda sam podnio tužbu na Upravni sud u travnju 2007-me godine.

 

Tada mi je žalba uvažena i ovlašteni viši vještak mi je dao opću nesposobnost za rad i 100% u svezi čl.2 st. 2. ZOPHBDR-a.

 

Međutim u postupku revizije mi je postotak smanjen na 50% rat 50% mir, isto opće oboljenje te je moja dokumentacija stigla u Osijek radi donošenja novog rješenja.

 

Tada sam (početak 2008 godine) dobio mirovinu ali mi je obračunata prema prvom rješenju iz 1998 godine, opće oboljenje i 30% rat, 70% mir. Rečeno mi je da tako mora biti, a da će mi nakon toga obračunati po 50% rat, 50% mir, opće.

 

Nakon toga sam dobio od Upravnog suda rješenje u kojemu me pita da li sam zadovoljan naknadno donesenim rješenjem ili ostajem pri tužbi.

 

Izjavio sam da ostajem pri tužbi, a nakon toga je moja dokumentacija iz Osijeka ponovo otišla na Upravni sud prije nego što mi je raferentica obračunala mirovinu po 50% rat, 50% mir.

 

Molio bi da mi netko odgovori, ako zna, da li postoji mogućnost da uputim zamolbu Upravnom sudu da vrati moju dokumentaciju u Osijek da bi mi se mirovina obračunala po 50% rat, 50% mir, a nakon toga da se ponovo vrati na Upravni sud dok se ne okonča postupak.

 

To pitam zato jer je moj ratni prijatelj koji je uložio tužbu na Uprani sud, a imao je 50% rat, 50% mir, uputio zamolbu da mu Upravni sud pošalje dokumentaciju u Osijek radi prevođenja u mirovinu. Upravni sud mu je poslao dokumentaciju, on je preveden u mirovinu, a nakon toga je dokumentacija vraćena na Upravni sud do okončanja postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

buda1965 je napisao:

ako ti je tužbu upravnom sudu pisao odvjetnik otiđi ponovno do njega da ti napiše povlačenje tužbe i to pošalji sa povratnicom.spis se vreća za dva mjeseca.

 

S obzirom da je iz posta (Falcon431)razvidno da on nije odustao od tužbe, te da je tužbu proširio i na novo rješenje, vaš savjet nije u tom smjeru dobar jer će tada povuči tužbu i Upravni sud će obustaviti postupak, a koliko sam shvatio on to ne želi jer nije zadovoljan niti novim rješenjem (50:50). Tako da jedino preostaje: dopis - podnesak Upravnom sudu da dostavi Područnoj službi HZMO-a spis radi izvršenja tog rješenja (tog 50:50) uz obvezu da HZMO vrati spis Upravnom sudu radi nastavka postupanja suda u predmetnoj tužbi. Sličan dopis PS HZMO-u s zahtjevom da po zaprimanju spisa izvrši to rješenje i vrati spis Upravnom sudu. Izvedivo je i mislim da će vam Upravni sud izaći u susret tj. da nema zapreka za isto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

klanfa je napisao:

...Nego sudu uputi požurnicu za brže rješavanje tvoga slučaja...

Praksa je pokazala da požurnice ne uspijevaju...

 

 

Traži od suda da ti konačnom odlukom donese rješenje koje će biti obvezujuće tako da ga mirovinsko samo provede.Za tebe bi to bilo najbolje...

Može on to tražiti, ali će čekati isplatu po novom rješenju (50:50) jer njegova izvršnost nije ostvarena. Po presudi Upravni sud neće donijeti rješenje kojim bi se riješilo - odlučilo u smislu sad ti je mirovina 100% u svezi rata i iznosi toliko, već će tužbu ili prihvatiti i poništiti rješenje HZMO (i reći što je HZMO pogrešio u svezi navoda iz tužbe i obvezati ga da to otkloni) ili će tužbu odbiti kao neosnovanu. U slučaju da ne zatraži dostavu spisa HZMO-u (kako bi HZMO ostvario klauzulu izvršnosti), načekati će se isplate po tom rješenju ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

" ... da ti napiše povlačenje tužbe i to pošalji sa povratnicom.spis se vreća za dva mjeseca."

 

Ma što se mene tiče, nema problema, ali gornje riječi ja sam protumačio sebi u kontekstu početnog posta (je li moguće dobiti spis natrag i kako) kao : ako želiš papire natrag učini to i to , a ono je u biti povlačenje tužbe. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Falcon431 je napisao:

Hvala na odgovorima :-)

 

... zamolbu načelniku MIO pa ćemo vidjeti što će biti.

Kakva zamolba!? Tražite - zahtjevajte ! Zahtjevajte od njih da izvrše svoje rješenje (sukladno klauzuli da je izvršno ...) pa ako treba neka oni traže od Upravnog suda spis privremeno na ustupanje radi izvršenja rješenja ! Nemojte dozvoliti da vas "otpile".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija