Jump to content

Žalba na riješenje o nadzoru roditeljske skrbi CZSS


frikky

Preporučene objave

Stvari stoje ovako. Dijete je do 10 mj. 2007g. živjelo sa majkom koja ga je pokušala (ozljedila i bilo je 10 dana u bolnici na kirurgiji) ubiti (zaklati) nakon čega Centar djete povjerava na skrb domu za djecu,a ja kao otac podnosim tužbu za promjenu skrbništva. Majci je odmah oduzeto pravo da živi sa djetetom na rok od godine dana. Majka je nakon toga nepravomoćno osuđena na 3 godine zatvora uz mjeru obaveznog psihijatrijskog lječenja za vrijeme i nakon odsluženja zatvorske kazne. nakon presude u 6 mj. 2008g. djete se povjerava ocu na skrb na što se majka žali. Po starom rješenju dok je djete živjelo kod majke imao sam pravo 1 mj. ljetnih praznika,a što je bilo važeće i za vrijeme doma tako da sam djete uzeo prije pravomoćnosti na tih mjesec dana kako bi što prije živjelo kod mene. Majka se žalila da dijete ide kod mene tako da sam ga nakom mj. dana vratio natrag u dom. Tražio sam od Centra da mi produže vrijeme ljetnih praznika da djete ne mora natrag u dom, što nisu htjeli ni čuti. Zbog tragedije djete sam vodio u Polikliniku u Argentinsku gdje su oni sugerirali centru da zbog narušenih odnosa između dvije obitelji da mi se odredi nadzor. 1.10. rješenje je pravomoćno i djete živi sa menom, pohađamo polikliniku, vrtić i vodim je u dječji zbor. Centar mi je odredio sada nadzor u trajanju od 1 godine. Nisu naveli ni jedan razlog da zanemarujem dijete i zato se protivim nadzoru od godine dana. Zanima me kako mogu na to uložiti žalbu. Majci još nije oduzeto roditeljsko pravo, a ne živi sa djetetom, ne skrbi nikako,a i teško ga je ozljedila. Molim savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Frikky, ako se na to želite žaliti, uzmite odvjetnika.

 

Ipak, razmislite, zašto vas smeta nadzor ako ste dobar roditelj? Temeljem nadzora ćete o tome imati to i napismeno. Možda to i nije loše. Nije lako biti sam roditelj. Osoba iz nadzora vam može pomoći savjetom - samo je plus ako pitate i želite biti što bolji roditelj.

 

Moj vam je savjet - nemojte se mučiti, prihvatite to pozitivno, surađujte s osobom iz nadzora, može vam samo biti od pomoći. Ako se pak pokaže da se ta osoba ponaša mimo rješenja o nadzoru, da vas pred djetetom poziva na red i slično, onda ćete imati valjane razloge tražiti ili drugu osobu, ili ukidanje nadzora.

 

Druga je stvar koja vas muči da majci nisu oduzeli roditeljska prava. Što bi dijete, ili vi time dobili? Nemojte se baviti majkom, ne govorite djetetu ružno o majci, bavite se djetetom i vlastitim životom. Ako se majka uspije rehabilitirati, za dijete je dobro da ima kontakt s majkom. Naravno, uz nadzor radi povijesti koju ste naveli. Budite veliki, nemojte se baviti sitnicama jer ćete se na tome potrošiti a ni djetetu to neće donijeti dobra.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mjeru nadzora nad izvršenjem roditeljske skrbi centar obično izriče kako bi pomogao roditeljima i djeci u složenim situacijama poput Vaše (nije nužno da se radi o zlostavljanju ili zanemarivanju djeteta); sastavni dio odluke o nadzoru obično je i program kojim se opisuju, utvrđuju i predlažu radnje i obveze osobe koja nadzor vrši, kao i roditelja čija se skrb nadzire; mjera se obično izriče i onom roditelju s kojim dijete ne živi (da li je tako i u Vašem slučaju? da li majka uopće ima pravo na susrete i druženja s djetetom?), obično je u trajanju od godinu dana, a nakon toga centar na temelju izvještaja koje je osoba koja vrši nadzor dužna mjesečno sastavljati i dostavljati centru odlučuje da li će se nadzor produžiti, promijeniti u svom sadržaju ili u potpunosti ukinuti.

 

godinama sam imala nadzor nad izvršenjem roditeljske skrbi pa Vam iz vlastita iskustva predlažem da poslušate Omin savjet glede prihvaćanja nadzora i dobrobiti koje iz toga možete izbiti za sebe i dijete. Ukoliko je nadzorna osoba kvalitetan i nepristran stručnjak, možete računati na punu podršku i pomoć, a izvještaji koje je dužna pisati važni su dokumenti i dokazi koji Vam u mogućem kasnijem sudskom postupku s bivšom suprugom glede djeteta mogu biti od neprocjenjive važnosti i koristi. Također, ukoliko osobom ne budete zadovoljni, ili Vam na bilo koji način smeta njezin odnos prema Vama ili djetetu, argumentirano i pisanim putem od centra možete tražiti da Vam dodjele zamjenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj isti centar je meni i djetetu napravio toliko zla da to nije ni za pričati. Radi njihove nemarnosti i nerada dijete mi je bilo godinu dana u domu jer je njima trebalo 9 mjeseci da naprave anamnezu oca (mene) kako bi mogao dobiti dijete sebi. Da stvar bude gora dijete sam smio iz doma voditi kod sebe za vikend subotu ili nedjelju od 10 sati ujutro do 18 sati popodne. Dakle nisam kćer mogao nikuda odvesti na izlet. Radi njih mi je dijete dočekalo svoj 5 i 6 rođendan u domu za djecu. Centar je majci alkoholičarki dodijelio dijete da živi iako sam se ja tome protivio bojeći se za dijetetov život. Nažalost obestinile su se moje tvrdnje da je dijetetu život ugrožen. Imali su nadzor nad majkom,a ona je išla djetetu odrezati glavu. Nakon što je dijete izišlo iz bolnice želio sam ga odvesti u polikliniku u Gajnice na što mi oni nisu dozvolili jer dijete ide u dom te da nema potrebe za to. Sada kad je dijete konačno kod mene i zadovoljno je u životu. Pohađa vrtić, uopiso sam je u diječji zbor, vodim je u polikliniku u Gajnice sada bi oni meni pružali "pomoć". Oni su jednostavno leglo zla. Gdje god se okrenete imate kršenja Oz-a na što zatvaraju oči,a meni i dijete ne žele pustiti da normalno živimo. Čisti dokaz da je dijete sretno i zadovoljno su riječi tete iz vrtića kako je sada dijete nasmijano i smireno. Nema više zabrinutosti i tužnog pogleda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

predlažem Vam slijedeće:

 

porazgovarajte s ljudima na poliklinici, saznajte da li su još uvijek mišljenja da Vam je potreban nadzor; ukoliko nisu, tražite da Vam svoje mišljenje daju u pismenom obliku i žalite se na odluku centra, centru i ministarstvu. ne sjećam se da li u slučaju postavljanja nadzora žalba odgađa ili ne odgađa rješenje; ukoliko ne odgađa, naći ćete se u poziciji da ste do odluke o žalbi i dalje prisiljeni surađivati s ljudima o kojima mislite sve najgore, pa sama mjera nadzora gubi svoju svrhu i smisao; predpostavljam da su propuste u svom radu izvršili djelatnici CZSSa s imenom i prezimenom, pa tražite njihovo izuzeće, a smatram da zbog kršenja članaka obiteljskog zakona imate osnove i za kaznenu prijavu.

 

u istoj ćete se situaciji naći i ako je poliklinika stava da Vam je nadzor i dalje potreban, pa bi u svakom slučaju bilo dobro da ih upoznate sa Vašim odnosima sa dotičnim centrom, te zatražite njihovu podršku pri zahtjevu za izuzeće.

 

iz vlastita iskustva znam da je državu kad Vam se jednom uplete u život gotovo nemoguće iz njega izbaciti, pa sam mišljenja da je malo vjerojatno da ćete se uspjeti rješiti nadzora općenito, ali, uz pomoć poliklinike možete utjecati na to tko će nadzor vršiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija