Jump to content

Hitna medicinska pomoc - pravo na pristup informacijama!?


Lakonogi

Preporučene objave

Da li su mi na hitnoj pomoći dužni dati informaciju o tome tko je bio dežuran u trenutku primanja pacijenta, tko ga je obrađivao, i tko je, nakon smjene, preuzeo dužnost?

Da li su dužni precizno navesti u kakvom su stanju pacijenta primili, i koje su metode liječenja primijenili?

 

Smatram da su pacijenta liječili nesavjesno, ne poštujući pravila medicinske struke. Želim znati da li mogu sam prikupiti sve potrebne informacije, pa podnijeti kaznenu prijavu državnom odvjetništvu (ovo bi bilo bolje jer bih se vjerojatno više potrudio od državnog odvjetništva), ili sam prisiljen podnijeti anonimnu prijavu, pa odvjetništvu prepustiti da skupi potrebne informacije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ta osoba vrlo često, upravo zbog liječničke krivnje, nije u stanju sama zatražiti informacije. Bilo bi apsurdno da nitko drugi ne može tražiti te informacije: 'ako su te oštetili tako da nisi u stanju tražiti informacije, onda imaš pravo tražiti informacije o tome zašto ne možeš tražiti informacije'.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se ozljeđena osoba ne može brinuti o svojim pravima, onda joj se može postaviti skrbnik/zastupnik, odnosno podatke može zatražiti Centar za socijalnu skrb.

 

A ako se ne želite ovim pravnim zavrzlama baviti, onda jednostavno podnesete prijavu i onda sve ide po službenoj dužnosti.

Sve da ste oštećeni nikad ne bi imali mogućnost uvida u sve podatke u kojem ima pravo uvid izvršiti policija i državno odvjetništvo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija