Jump to content

Legalizacija " bespravne " gradnje


Ancica23

Preporučene objave

Poštovanje !

 

1978.g. moji roditelji su sagradili malu vikendicu na samom kraju otoka Paga koji je tada pripadao općini Rab.

Prije gradnje su od općine Rab zatražili građevnu dozvolu međutim dobili su uvjete gradnje uz objašnjenje da će biti obavješteni kada će se dozvole početi izdavati, a do tada neka počnu sa gradnjom. Osim naše kuće sagrađeno je još 5 kuća po tim uvjetima koje je izdala općina Rab i sve su potpuno iste.

1985.g. općina je slala obavijesti da se mogu predati zahtjevi za građevne dozvole koje će se izdavati, ali od vikendaša nitko nije predao zahtjev.

Sada bismo mi ipak htjeli riješiti te papire međutim na razgovoru u općini Novalja nam je rečeno da moramo platiti komunalnu kaznu jer su kuće bespravno sagrađene. Oni znaju da su kuće bile planski građene ,a kaznu mogu eventualno smanjiti uz predočenje uplatnica od prije 30 godina kojima bismo mi dokazali da smo novčano pomagali uređenje tog malog mjesta.

Inače plaćamo uredno sve režije, porez, priključci struje i vode su uredno plaćeni mada nam nisu prema zakonu ništa smjeli priključiti jer su objekti bespravno sagrađeni, ali su nam objasnili da je netko trebao platiti radove na vodovodnoj mreži pa da nema veze šta nitko nema građevnu dozvolu.

Rado bismo platili građevnu dozvolu, ali ne i komunalnu kaznu.

Šta da radimo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

DA biste ishodili rješenje o izvedenom stanju (to je ono što bismo laički i uvjetno nazvali građevinskom dozvolom) morat ćete dati dokaz o uplaćenom komunalnom doprinosu koji se plaća gradu. Uz to ćete nažalost morati platiti i vodni doprinos i posebnu upravnu pristojbu (to je vjerojatna ta komunalna kazna o kojoj pričate) u visini 1,5 komunalnog doprinosa. Jest da je skupo, ali ćete barem imati "čiste" papire.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija