Jump to content

prometna nesreća


maja_5

Preporučene objave

Pozdrav,

 

jutros sam imao prometnu. bio sam vani i cesta je bila skliska, te je samnom sjeo u auto decko koji je malo popio. ja sam vozio polako, no on kako je bio pijan nije se vezao, te me je ometao u voznji. na trenutak sma skrenio pogled i zabio sam se autom u cupriju. moja cijela strana ( od vozaca) je ostecena, točak je savinut, te je cijeli motor ispao van, dok ostalo je sve ostalo citavo. ja nisam popio nista. zvao sam policiju, te je hitna dosla jer je suvozac zabio u staklo, te je staklo popucalo. na srecu nije mu nista bilo, također ni meni. policija je dosla, pirio sam, i zapisali su sve. auto mi je star,..pa eto ima godinu dana, novi je te ima kasko osiguranje. posto su svi novi auti slabo sada radjeni, te je ta limarija strasna, zanima me sto ce sada biti? auto je na svu srecu osiguran, i znam da ce ga morati procjenjivati. zanima me hocu li ja morati placati sto? što popravak? što osiguranje?

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morat će te se ponovo javiti kad dobijete zapisnik o očevidu. Iz Vašeg teksta se ne može sa sigurnosti zaključiti tko je prouzročio prometnu nesreću Vi ili Vaš putnik. Svakako Vam preporučam posjet odvjetniku jer možete očekivati probleme od strane osiguravajuće kuće sa kojom imate ugovor o kasko osiguranju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

suvozac je bio pijan i dirao mi je radio, u tome je stvar. nisam htio da nista on dira pa sam ja svavio cd. i tako sam izgubio nadzor nad vozilom i skrenio s ceste. suvaozac ima samo slomljena 2 prsta te su mu morali sivati glavu. očevid je izvrsen jos jutos jer sam odmah zavo policiju. vozio sam 40, max 50 na sat...tako da nije bila to velika brzina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK. Kaznena prijava, novčana kazna ili zatvor do 3 godine.

 

Oštećeni putnik sa police obveznog osiguranja dobiva odštetu. Ukoliko nije ugovoren iznos za osiguranje putnika, regresnim zahtjevom se isplaćen iznos potražuje od vozača.

 

Štetu na "ćupriji" (pretpostavljam mostu) plaća obvezno osiguranje auta.

 

Kasko plaća štetu na autu ili isplaćuje katalošku vrjednost vozila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slijedi ti optužni prijedlog od policije ako su LTO. Kazna cca 1000 kuna troškovi cca 200 kuna, troškovi fotoelaborata i skice cca 300 kuna. Ukoliko imaš kasko a nisi konzumirao alkohol, štetu plača u potpunosti osiguranje. Ometanje vozača od strane putnika, jako teško dokazati, skoro nikako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od strane policije da. Ukoliko policija podnese optužni prijedlog protiv putnika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i ako je izvršeno alkotestiranje putnika postoji velika mogučnost da ODO predmet prekvalificira u prekršani postupak jer je putnik sam odgovoran za nastalu ozljedu. Da je koristio pojas nebi nastale ozljede. Naravno to ovisi o državnom odvjetniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mozda mi vi mozete pomoci, na auto je utvrđena totalna šteta. i sada mene zanima pošto je auto star godinu dana, koliko se moze dobiti odstete, tj. koliko se racuna amortizacija...citala sam dalje i kazu po nabavnoj cijeni automobila, ali nigdje ne piše postotak, koliki se iznos moze dobiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osiguravatelj ce poduzeti sve da ne dobijete iznos koji morate dobiti :zao:

 

ne popustajte i trazite ih pisanu ponudu. nemojte prihvatiti 75% pripadajuceg iznosa plus unisteno vozilo.

 

traziti isplatu cijelog iznosa pa neka oni prodaju dijelove na auto otpadu!

 

takodjer ovisi tko je vlasnik vozila. tvrtkama se ne placa pdv (sto je apsolutni lopovluk)

 

sto se amortizacije tice, kontaktirajte cvh.hr i zamolite ih za iznos amortizacije za vase vozilo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dosta neuvjerljiva priča ...vožnja 40 do 50 km/h slijtanje vozilom ,totalna šteta na vozilu ??? pa jel to vozilo bilo u stanju raspada kad je totalna šteta nastala pri tako recimo normalnoj brzini kretanja ?????? nešto tu neštima... suvozač polomio samo dva prsta i malo su mu zašili pola glave ????- bio pod utjecajem alkohola i stavljao neki cd ????--definitivno kaznena prijava,uz sve to doveli ste gospodine u opasnost sve druge sudionike u prometu svojom radnjom ... ništa ovo nije zlonamjeran odgovor sam kad se pozorno pročita ova priča o samoj prometnoj nesreći siguran sam da nema nikakve olakotne okolnosti za vas kao vozaća,jer vi ste svjesno dopustili tom suvozaču da sjedne na mjesto gdje nikako nije smio biti obzirom da je bio pod utjecajem alkohola,a sad vaša spika da je on svojom glupošću vas omeo tjekom vožnje opet ide vama na odgovornost jer sami ste krivi definitivno... što se odnosi na isplatu štete od kasko osiguranja trebalo bi biti sve OK ako imate uredno važeću vozačku dozvolu i vi niste bilo pod utjecajem alkohola ali obvezno osiguranje bude vas teretilo zbog isplate štete tom povređenom jer vi ste mu omogučili da se vozi na mjestu gdje nije smio biti... :kavica:

neki vam predlažu odvjetnika -naravno može i taj trošak da si priuštite ali nebude vas on spasio odgovornosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrjednost vozila je određena u "Katalogu orjetacijskih cijena vozila" koji izdaje Centar za vozila Hrvatske.

 

Preporučam da Vam neki prijatelj preko porezne uprave ili nekog druge osiguravajuće kuće dozna vrjednost vozila.

 

Kako je rekao ljutko ne pristajte na preuzimanje ostataka vozila jer tu hrpu zguvanog lima uvjek precjene.

 

Preporučam Vam da angažirate odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija