Jump to content

Netočni iznosi u IP obrazcu


frane41

Preporučene objave

Bivši poslodavac mi je izdao IP obrazac u kojem je naveo više plaća nego što mi je u stvarnosti isplatio. Ako bih taj obrazac priložio poreznoj prijavi, izgledalo bi kao da sam primio 6 plaća umjesto 4 plaće koje sam zapravo primio.

 

Bivši poslodavac mi ne želi izdati IP obrazac s točnim podacima. Kome to prijaviti? Kako ga "prisiliti" da mi izda ispravan obrazac s kojim bih mogao pravilno ispuniti poreznu prijavu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće je da je poslodavac isplaćivao doprinose iz ranijih razdoblja (za koje ste možda mislili da su uredno plaćeni)npr.iz 2007. u 2008.pa se to evidentira na IP kao "više"isplaćenih plaća.

 

U svakom slučaju,ako na IP imate isplatu 6 plaća a radili ste cijelu godinu,znači da ni tada nisu uplaćeni svi doprinosi iz 2008.pa niti ne možete tražiti povrat poreza.

 

Vaš IP ne može biti "namješten" jer poslodavac isti takav dostavlja poreznoj upravi a porezna prati točnost IP-a temeljem kroz godinu predavanih ID-a a i kroz uplatne račune porezno-knjigovodstvene kartice koja evidentira sve uplate poreza i doprinosa od strane poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije to bilo plaćanje za ranija razdoblja.

 

Kod tog poslodavca sam radio prva 4 mjeseca 2008 i stvarno mi nije jasno što izvodi, jer sam dao otkaz, tako da nisam dobio 6 plaća nego samo 4 plaće kod tog poslodavca.

 

Sad imam IP obrazac u kojem piše da mi je isplaćeno 6 plaća. Ovako neću moći ostvariti povrat poreza u iznosu koji mi pripada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što Vam je napisano, poreznici imaju uvid u sve uplate koje su stvarno izvršene.

 

Prijavite u poreznoj prijavi stvarni prihod, i dodajte napomenu zbog čega se on razlikuje od onoga iskazanog u IP obrascu.

 

Poreznici će provjeriti jesu li sporne uplate stvarno izvršene ili nisu, i prema tome odrediti porez odnosno povrat.

 

Možete za svaki slučaj priložiti i dokumen iz kojeg je vidljivo do kada ste radili kod tog poslodavca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija