Jump to content

Prijava poreza na dohodak i porodiljni


velikicuretak

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Zanima me sljedeće pa molim pomoć:

2008. godinu provela sam na čuvanju trudnoće i rodila sam u travnju. Koristila sam 6 mjeseci porodiljnog i tražila još produžetak ( drugih 6 mjeseci) pa me zanima moram li ja prijaviti na poreznu svoj porez na dohodak tim više što su mi poslali obrazac ( PP1) s posla pa ne znam što napraviti.

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napravite izračun:ukupan godišnji dohodak, umanjen za osobne odbitke daje godišnju poreznu osnovicu.Ukoliko je ona neoporeziva,imate pravo na povrat više uplaćenog poreza.

Da ne duljim,ukoliko ste radili samo kod jednog poslodavca prije porodiljnog možete (ako vam se isplati)ali niste obavezni podnositi godišnju prijavu poreza na dohodak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste korisnik stambenog kredita, plaćate dopunsko zdravstveno osiguranje, kupujete (sami plaćate) od liječnika Vam propisane lijekove... savjetujem Vam da ipak prijavite, jer ćete u tom slučaju dobiti povrat poreza. Naravno, račune treba priložiti prijavi, kao i dokaz o plaćenim ratama kredita te izvješće HZZO-a o plaćenom dopunskom zdravstvenom osiguranju u prethodnoj godini. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija