Jump to content

alimentacija


torry

Preporučene objave

zanima me da li primanja nove supruge ulaze u proračun za plačanje alimentacije? Alimentacija se redovno isplačuje. Suprug je psihički bolesnik ( nesposoban za dodatni prihod)sa penzijom od 1900 kn, ja nedavno zaposlena .Doduše imam primanje 6000 kn, no i 2 kredita za otplačivati. Sadašnja alimentacija redovno se isplačuje u visini 1000 kn/mj za djete od 13 godina. Bivša sada želi povišenje otkad sam se ja zaposlila

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izračun vrijednosti uzdržavanja za maloljetno dijete ovisi isključivo o primanju roditelja koje ne živi sa dijetetom. Vaša primanja nikako ne mogu utjecati na visinu alimentacije koju će Sud odrediti. Prema tome, izračun alimentacije ide prema postotku primanja sukladno djetetovim potrebama i mogućnosti roditelja koji ne živi sa djetetom, a to je max. oko 1/3 plače, ako se alimentacija uredno isplačuje. POzdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to je naravno tocno. ali ako netko ne zivi sam, vec u nekoj zajednici, bracnoj, izvanbracnoj, i ako ta strana zarađuje, sud ce uzeti u obzir da stranka vise ne placa sama struju, vodu... vec da se "dijeli" sto bi znacilo da su troskovi manji.

 

mene su na sudu pitali s kim zivim i koliko ta osoba zaraduje kao i njega.

jer nije isto ako drugi roditelj zivi s osobom koja je nezaposlena ili s nekim tko ima placu 6 000 kuna bez obzira sto to direktno ne utjece na visinu alimentacije. ili je li netko sam postanar ili zivi u izvanbracnoj zajednici u njezinom stanu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija