Jump to content

žalba na ovrhu


baccino

Preporučene objave

Kažete da ste tužili bivšeg za neplaćanje alimentacije. Ako je tuženo, onda je vjerojatno donešena presuda kojom mu se određuje visina alimentacije. Ako se na tu presudu žalio onda će drugostupanjski sud potvrditi ili odbiti njegovu žalbu.

 

Ako je to već riješeno onda Vi možete pokrenuti ovrhu na njegovim primanjima, a ako se i na to žalio, čeka se da opet drugostupanjski sud potvrdi ili odbaci žalbu.

 

To može trajati od godinu dana i više dok drugostupanjski sud ne donese konačnu odluku, no tada Vaš bivši ima kamatu i sve te neplaćene mjesečne alimentacije, pa mu se može pljeniti i polovina plaće, dok ne namiri sve što je bilo dužno do tada, i onda pak nadalje do isteka obveze plaćanja uzdržavanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim vas za vaše mišljenje na ovu temu.

 

Prvostupanjsko rješenje o rastavi, alimentaciji ect od 04/2007

Žalba bivšeg na to 05/2007

Drugostupanjsko rješenje, odbijanje žalbe i potvrda prvostupanjskog rješenja 08/2008

Unatoč tome bivši ne plaća alimentaciju

Ulažem zahtjev za ovrhom temeljem rješenja 12/2008

Sad je 02/2009 još nemam rješenje o ovrsi i interesira me da li sud šalje rješenje direktno na njegovu firmu koja postupa po tom rješenju ili se čeka njegova želba na to i da li njegova žalba može odgoditi izvršavanje ovrhe.

Bivši radi u državnoj firmi i ste strane je sve ok. I koliko bi ja mogla još čekati na to rješenje ako imate kakav primjer. Znam da ne možete reći točno, interesira me odprilike koliko to dugo traje.

 

Hvala

 

cohen_lady

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Temeljem I-vostupanjske i II-go stupanjske presude,rješenja ili što već, pokreće se "Prijedlog za ovrhu"-na temelju ovršne isprave, na plaći ovršenika (vašeg bivšeg)Ne razumijem kakav zahtjev spominjete??

Kada se plati pristojba za ovršni prijedlog, i kada ista postane pravomoćna, (8 dana je rok za žalbu na prijedlog za ovrhu)sud sam dostavlja takav prijedlog uz ovjereno sudsko rješenje na poleđini navedenog prijedloga, ovrđenikovom poslodavcu, i taj poslodavac je dužan postupiti po sudskom rješenju.

Ukoliko ne postupi, obraćate se sudskom ovršitelju, koji će to riješiti (kazna za njegovog poslodavca).

Što se tiče trajanja postupka uzdržavanja u principu idu nakon pravomoćnosti vrlo brzo i imaju prednost nad kreditima, i ostalim obustavama na plaći, a ako ima zaostataka u plaćanju uzdržavanja za dijete, može mu se plijeniti čak i polovina primanja dok ne namiri te zaostatke.

Svakako imate pravo i na sve troškove koje ste temeljem ovoga imali, pa i to treba u ovršnom prijedlogu tražiti.

Pozdrav!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija