Jump to content

koliko je pravovaljan zajednički sporazum ovjeren kod javnog bilježnika


goust33

Preporučene objave

Molim za savjet prije dvje godine smo se sporazumno razveli i dogovorili oko podjele imovine i iznosa alimentacije, to jest ja sam se odrekao sve pokretne i nepokretne imovine, i da preuzimam sve kredite na sebe a za alimentaciju

smo se dogovorili da iznosi 1oo eura za dvoje djece, sada nakon dvje godine, njezin ljubavnik se vratio svojoj supruzi, a nedugo nakon toga ona podiže tužbu za povišenje alimentacije.

Zanima me da li ako sud donese presudu u njezinu korist , da li se poništava kompletan zajednički sporazum koji je ovjeren kod javnog bilježnika, ili samo onaj dio o visini alimentacije, jer ako taj sporazum nije više pravno valjan onda bi želio da se imovina podjeli i da mi nadoknadi polovicu svote zajednički kredita

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ćete taj sporazum svakako priložiti odnosno podastrijeti u ovom sudskom postupku. No radi se o djeci, i ona ima pravo tražiti povećanje alimentacije.

Nije fer i pošteno ako postoji dogovor, poglavito stoga što ste se Vi koliko vidim dosta toga odrekli, i dosta toga preuzeli na sebe (kažete sve kredite, što i nije mala stvar, sve pokretne i nepokretne imovine).

Sud će joj svakako dodijeliti povećanu alimentaciju, poglavito stoga što će se kao dokaz tražiti vaša netto primanja, i na temelju toga odrediti visina alimentacije za uzdržavanje.

 

No prijedlog Vama, pokrenite tužbu za utvrđenje zajedničke stečevine i podjelu, što je opet dosta dug postupak, ali ne vidim zašto bisteVi bili obzirni kada to ona nije.

Kada ona dođe u situaciju da će npr. nastaviti plaćati svoj kredit, kada se Vi naplatite u zajedničkoj stečevini, neće Vam biti problem plaćati alimentaciju koju Vam sud zakonski odredi.

 

Obzirom da ste se sporazumno tako ranije podijelili i sporazumjeli, pokušajte razgovarati sa Vašom suprugom, i nekako se drugačije dogovoriti. Sve je bolje no ići na sud, gdje se maratonski vode postupci, i po sistemu "imaš zakon, sve piše, ali uvijek postoje jedno 10-ali zbog kojih se sve to komplicira" što nije normalno ali je tako.

 

Podredno, znate i sami da se u nas ništa ne poštuje, i sve se uvijek može izigrati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije istina da sporazum o podjeli bračne stečevine ovjeren kod J.B. nije valjan! O da, i te kako je valjan. Nije valjan samo onaj dio o alimentaciji, jer alimentaciju određuje sud, naravno da sud može prihvatiti i prihvaća dogoreni iznos od strane roditelja ako je on u skladu s potrebama djeteta, ali na to sud pazi po sl. dužnosti. Dakle, vi priložite sudu dogovor, a onda će sud ocijeniti ukupnu situaciju. Samo dioba stečevine se rješava u zasebnoj parnici a ne u onoj za rastavu braka....uskoro ćete sve sami saznati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija