Jump to content

" Dobrosusjedski odnosi"


adriano

Preporučene objave

Evo još nečeg šta me zanima.

Pošto živimo u kući koja je u nizu sa drugom kućom,ali prilaz je i ispred i iza kuće potpuno u mom vlasništvu,ja namjeravam napraviti ogradu sa prednje strane jer trpimo svakodnevno verbalno maltretiranje od strane psihički poremećene osobe koja živi do nas,a oduvijek se za drugu kuću koristio prilaz iza kuće,uz to na katastarskom planu postoji jasna crta razgraničenja,a ta osoba nije čak ni vlasnik nego korisnik,zanima me da li me zbog toga mogu tužiti i koliko traje postuopak u slučaju parnice.

Naime,ja sam zvao geometra radi ustanovljenja crte ali on kaže da mora postojati suglasnost druge strane,šta je nemoguće.Radi zaštite svoje djece ja dižem ogradu od 2 m i ostavljam prilaz iza.Molim za mišljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi imate pravo pozvati geometra da izmjeri Vašu česticu. Za razgraničenje ne treba suglasnost susjeda vlasnika ili korisnika .Geometar je službena osoba i susjed ima pravo prisustvovati izmjeri i ništa više , međutim Vaša dužnost je da ga informirate da će geometar određenog dana i sata vršiti izmjeru .To možete učiniti pismenim putem preporučeno ili bolje s povratnicom . Na taj način oslobađate se svih naknadnih prigovora .

 

Pozdrav Ude :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija