Jump to content

Prijem u državnu službu


sender

Preporučene objave

Izašao je natječaj za posao u državnoj upravi s rokom na određeno vrijeme 6 mjeseci. Nezaposlen sam , a zadovoljavam tražene uvjete i kao branitelj bih trebao imati prednost pri zapošljavanju. Jedini uvjet koji nemam je položen državni stručni ispit. Zanima me da li se mogu prijaviti bez obzira na taj uvjet i pozivati na pravo prednosti pri zapošljavanju?

Može li položen državni stručni ispit biti presudan u izboru kandidata na radno mjesto administrativnog službenika za opće i administrativne poslove na rok od 6 mjeseci, navodno za zamjenu kolegice koja je premještena na drugo mjesto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da naravno da možeš i bez državnog ispita koji nije uvjet ali pretpostavljam da će ti biti testiranja.da bi postojala mogućnost zaposlenja moraš proći onaj minimum da bi prošao dalje.što se tiče državnog ispita moraš zadovoljiti zakonsku formu probnog rada koji je 6 mjeseci nakon toga imaš obvezu položiti državni u roku od 6 mjeseci a ako ga ne položiš automatski dobivaš otkaz

nadam se da sam ti pomogla u odgovoru

tako sam se i ja zaposlila bez državnog ispita i sada sam na probnom roku a nakon toga polažem državni

sretno!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija