Jump to content

Mogu li pravno zatražiti naknadu?


zeit

Preporučene objave

Imam jedan problem.

Radio sam u jednoj firmi koja se uglavnom bavi raznošenjem raznorazne pošte, adresirane i neadresirane, uglavnom poslovne novine i reklame.

Bila mi je obečana prijava i stalni radni odnos nakon 15 dana plačenog probnog rada.

Medjutim, nakon skoro dva mjeseca su mi vratili papire i dali otkaz radi "smanjenja troškova" a da mi nisu platili ni kune niti su me prijavili i sada je več prošlo tri mjeseca i jasno mi je da mi ni ne mislu platiti nista.

Ja sam čuo da pošto sam odnio nekoliko preporučenih paketa gdje se i ja i naručitelj trebao potpisati može iskoristiti kao dokaz na sudu, jer im je to u kompjutoru.

Imam i neke novine sa krivim adresama koje nisu uzeli nazad kao i R1 broj od firme.

Ako bi netko tko se razumije u to mogao odgovoriti da li mogu izvuči ako nista na sudu koju kunu koja mi hitno treba, bio bih mu jako zahvalan.

Please help

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Ako se poslodavac dogovori usmeno sa radnikom obavljanje određenih poslova za određeni iznos , i ako je uzeo

radnu knjižicu uz obećanje da će Vas prijaviti , tada se smatra da je radnik zasnovaradni odnos na neodređeno vrijeme na temelju usmenog ugovora , jer usmeni dogovor također štiti radnika .

 

Vi imate pravo podnijeti zahtjev za zaštitu prava poslodavcu i napomenuti da smatrate da je na nezakonit način raskinuo radni odnos , da Vas nije prijavio , tj. da je prema Vama postupao nezakonito što predstavlja prekršaj , te ga molite da na zakonit način riješi Vašu situaciju kako se ne bi morali obraćati sudu i inspekcijama . i svakako tražiti da Vam plati vrijeme provedeno na radu . To morate učiniti najkasnije u roku od 15 dana od prestanka rada .

Idućih 15 dana čekate odgovor od poslodavca , i ako ne odgovori ili ako ne riješi Vaš zahtjev , tada imate pravo tražiti zaštitu sudskim putem podnošenjem tužbe .

 

Imate pravo tražiti obračun zarađenog , jer obračun je vjerodostojna isprava na temelju kojeg možete pokrenuti ovršni postupak.

 

Pozdrav !Ude :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija