Jump to content

plaćanje kazne za parkirane


vjeko54

Preporučene objave

na vjetrobanskom staklu iza brisača našao sam obavjest o počinjenom prekršaju za nedozvoljeno parkiranje i uplatnicu na 500 kuna bez osobnih podataka.ima li šanse da izbjegnem pačanje kazne izjavom da četiri člana domačinstva vozimo taj auto i da neznam tko ga je tada nepropisno parkirao.molim mišljenje koji su imali sličan slučaj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavjest o počinjenom prekršaju pronađena na vjetrobranskom staklu može se platiti ili zanemariti. Nema se pravo prigovora ili žalbe.

 

Po proteku roka za plaćanje kazne, tjelo čiji je zaposlenik napisao Obavjest, izdaje Prekršajni nalog vlasniku vozila. Tek na taj Prekršajni nalog se ostvaruje pravo prigovora.

 

U tom postupku vlasnik vozila može dati podatke druge osobe koja je počinila prekršaj. Ukoliko to ne napravi, priznaje da je sam počinitelj, ne da je kriv. Prigovorom na Prekršajni nalog se izjašnjava o krivici.

 

Ukoliko netko smatra da se odavanjem imena neke druge osobe krše njegova ustavna prava, potrebno je Ustavnom sudu predati prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti zakona s ustavom. Prijedlog je besplatan, Ustavni sud se mora očitovati u roku od 1 godine.

 

Do odluke Ustavnog suda, odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama su važeće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija