Jump to content

pravo na stan


rakun

Preporučene objave

Molim Vas možete li mi pomoći. Nakon smrti moje majke ostavinskom raspravom stan u kojem su stanovali moji roditelji u cijelosti sam prepustio mom ocu koji i sada živi u njemu. Sada se moj otac ponovno želi oženiti. Zanima me da li će i taj stan ući u diobu imovine izmeđ moje maćehe i mene ukoliko on umre i da li postoji mogućnost da on meni darovnim ugovorom prije novog braka prepiše taj stan, a da poslije moja maćeha nema prava potraživanja nužnog dijela iz tog stana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispravak posta; Poštovani, zbog prethodne teme koju čitah, napisah vam pogrešan odgovor;

 

 

 

 

logika je napisao:

Po mom mišljenju i prema sadašnjim propisima vaša buduća maćeha nikako nema pravo na dio tog stana, u slučaju smrti vašeg oca. Da, Vaš otac nema nikakve zapreke vama darovati taj stan prije novog braka.

Predmetni stan je prijebračna stečevina vašeg oca.

 

Naprotiv, točno je da u slučaju smrti vašeg oca, vaša maćeha bi imala pravo na 1/2 dijela stana kao i vi, ukoliko bi ste vas dvoje bili jedini očevi nasljednici, dakle nema braće, sestara i dr. U svakom slučaju vaš otac nema zapreke, prije braka, darovati vama stan, te u tom slučaju vaša buduća maćeha ne bi mogla potraživati niti nasljedni nužni dio iz tog stana. Darovanje bi svakako trebalo izvršiti prije sklapanja budućeg braka vašeg oca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija