Jump to content

Polica životnog osiguranja, ...


uranela

Preporučene objave

...regresi,jub.nagrade i božićnice-podjela nakon bračne zajednice

Prilikom izgradnje kuće, prelomljena je moja polica životnog osiguranja, iznos 7.500,00 kuna, u tri navrata sam dobio jubilarnu nagradu iz firme za koju radim u visini od 2.500,00 - 3.000,00 kuna, svake godine sam dobivao i regres za godišnji odmor, koji nikako nije bio niži od 1.000,00 kuna godišnje, a božićnice su se kretale u visini od 2.000,00 - 2.500,00 kuna. Brak je nažalost trajao 17 godina!

 

Kakva je praksa sa ovim novčanim iznosima kod razvoda, odnosno podjele bračne imovine, ulaze li oni u bračnu stečevinu ili su moja osobna imovina, osobito kod životnog osiguranja?

 

Zahvaljujem na odgovoru - pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bračna stečevina vječna je tema ovog podforuma i na pitanja vezana uz podjelu iste odgovoreno je već nebrojeno puta, a i Vama osobno je već nekoliko puta odgovoreno što jest a što nije bračna stečevina; dakle, uložite malo vremena i truda pa ponovno pretražite podforum (vezano uz životno osiguranje pregledajte postove korisnika zzz_zzz), kao i odredbe Obiteljskoga zakona koje se tiču bračne stečevine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija