Jump to content

kako pokrenuti upravni spor ?


marinab

Preporučene objave

Imam jedno pitanje.

Naime, interesira me na koji način mogu pokrenuni upravni spor tužbom Upravnom sudu, a u svezi prevelike procjene vrijednosti poslovnog prostora i samim tim prevelikog iznosa plačenog poreza na prijenos vlasništva koji sam kupila prije godinu dana.

Dali bih trebala angažirati odvjetnika ( za kojeg, iskreno, nemam novaca) ili mi možda netko može pomoći nekim oglednim primjerom po kojem bih mogla napisati i sama pokrenuti tužbu ?

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trebate najprije uložiti žalbu na rješenje o razrezu, predhodno ste trebali prigovarati na zapisnik procjenjitelja. ako ste se žalili i dobili negativno rješenje, trebate znati da je to rješenje konačno. možete pokrenuti upravni spor. ako se pokrenite upravni spor koji traje dvije-tri godine morat ćete platiti zateznme kamete na razrezani porez, poželjno je da za odgodu plaćanja poreza uputite molbu poreznoj inače slijedi ovrha. za tužbu navedite broj rješenja i razlog nezadovoljstva i šta vi predlažete. potpišite i pošaljite preporučenom pošiljkom sa svom dokumenatajiom u dva primjerka. pazite na rok.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

po primitku poreznog rješenja treba u roku od 15 dana uputiti prigovor Drugostupnjevanom poreznom tijelu a po pravnom lijeku navedenom na kraju poreznog rješenja.

Drugostupnjevano tijelo razmatra vašu žalbu i donosi svoje rješenje .

ako niste zadovoljni rješenjem Drugostupnjevanog poreznog tijela u roku od 30 dana se pokreče upravni spor(tužba Upravnom sudu)a po pravnom lijeku iz novog rješenja.

 

ako ste propustili navedene radnje ostaje samo platiti iznos poreza iz rješenja i tražiti obnovu postupka od porezne uprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dodatna mogucnost glede placanja iznosa kojeg trazi porezna:

 

U banci na poseban racun staviti iznos koji od vas trazi porezna. Od banke ishoditi potvrdu (garanciju) da da su sredstva pohranjena kod njih.

Poreznu informirati, ili drugostupanjsku instancu, da ste na poseban racun pohranili sredstva, priloziti bancinu garanciju, te naglasiti da ne bjezite od placanja zakonskih poreznih obveza ( dokazujete svoju dobru namjeru jer ste sredstva vec pohranili) ali da trazite da se tocno utvrdi koliki iznos ste zaista duzni platiti itd.. i daljnje obrazlozenje svog stava...

Sredstva ce tako cekati pravomocnu odluku upravnog suda, i necete imati ovrhu koja prijeti izvrsenjem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija