Jump to content

Help, zapošljavanje trudnice u kućanstvu za pravo na porodiljni


mladamama

Preporučene objave

Pomoć molim! Radila sam u firmi 2 god. i 8 mj. kad sam ostala trudna i morala na komplikacije u trudnoći. Za vrijeme komplikacija nije mi produžen ugovor o radu i ostala sam bez posla :-( . Tad sam se prijavila preko HZZO-a i nastavila primati 100%-tnu naknadu. Već sam 4 mjeseca tako prijavljena preko HZZO-a, a istekom bolovanja i zaključivanjem komplikacija moram se prijavit na Zavod za zapošljavanje i tad ostvarujem pravo na roditeljsku poštedu i naknadu od 1660kn od dana poroda. Zanima me ako bi me sad netko zaposlio u kućanstvu (bez prekida staža), na koliko dugo bi to trebao (termin poroda 28.06.) da ostvarim pravo na porodiljni dopust kao zaposlena osoba(tj.rodiljni 45 ili 28 dana prije termina i 100%-tnu plaću prvih 6 mjeseci)? I da li je to još uvijek moguće???

Svaki prijedlog je dobrodošao!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemaš mogućnosti zatvaranja i otvaranja bolovanja, to sukladno medicinskoj indikaciji radi netko drugi. Ukoliko bi taj netko drugi tako nešto učinio tada bi se postavilo pitanje opravdanosti predhodne ocjene i svega ostalog što to za sobom povlači.

 

Savjed dana: prekini s ovim, možeš napraviti više štete nego koristi, uzmi ono što ti prema zakonu pripada i sretno dalje........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija