Jump to content

ovrha zbog mirovinskog i zdrastvenog


mamamia2009123

Preporučene objave

Poštovani molim Vas za odgovor,

 

Obrt je prestao s radom 31.03.2005. iz ekonomskih razloga i stoga nisam bio umogućnosti plaćati doprinose za mirovinsko i zdrastveno. Od strane porezne uprave Split stalno me obasipaju ovrhava i opomenama. 12.09.2008. podnio samzahtjev za utvrđivanje zastare prava na naplatu. Zahtjev mi je odbijen, stigla mi je ovrha u firmu gdje sada trenutno radim kao zaštitar i imam 3 290 kn plaću, koja je jednom trećinom opterećena kreditom. Koja su moja prava? Da li je prošao rok za prisilnu naplatu, bez obzira na ovrhe i opomene.

Molim one koji imaju sličnih iskustava ili poznaju zakon iz domene ovog pitanja da ostave komentar. Unaprijed se zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rok za prisilnu naplatu,odnosno ovrhu kako navodite, je sve dok ne nastupi relativna (koja je za doprinose pet godina), odnosno apsolutna zastara (koja je deset godina)prava na naplatu nastalog duga, i to pod uvjetom da se pozovete na zastaru. S obzirom da ste naveli da ste podnijeli zahtjev i dobili rješenje u kojem vam se odbija, znači da nije nastupila zastara za spomenute doprinose, te Porezna uprava ima pravo poduzimati mjere ovrhe usmjerene na naplatu istog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Ne mogu na imovinu roditelja ili djece osi ako vi tu imovinu niste otuđili( darovali, prodali) upravo njima. Znači ako ste u trenutku kad je dug nastao bili vlasnik neke nekretnine te ju zatim npr darovali- imaju pravo pobiti takvu pravnu radnju tužiti daroprimatelja i naplatzi se na toj nekretnini. Što se tiče plaće ako je već opterećena, ne mogu vam ništa dok god postoji prvenstvo naplate drugih vjerovnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija