Jump to content

KD čl 309 st 2, prisila prema pravosudnom djelatniku


ANCIBRU

Preporučene objave

Optuzen sam za kd prijevare i na jednom forumu su me javno lincovali izricuci moje ime, prezime, ostale podatke kao i isticali moje financijske i obiteljske prilike itd kao prevaranta, davali svoje komentare u smislu primjerene kazne prema meni, cak i mnogo laznih i nedokazivih stvari izricali, a sve u cilju blacenja mog imena itd. Kako cijela prica jos nije pocela, dobio sam tek prvi poziv za glavnu raspravu, interesira me da li takvo iznosenje stavova i misljenja onih koji se smatraju ostecenima i ostalih koji nisu osteceni, a imali su potrebu nesto reci/napisati, moze tretirati kao prisila na pravosudnog djelatnika jer izguglavsi mene dobija se odmah takva konotacija. Osim toga, taj forum (opceg karaktera i otvorenog tipa) posjecuje izuzetno velik broj ljudi i isto je pogledao izuzetno velik broj ljudi, veci nego npr citateljstvo jednog tjednika..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Proučite zakon o medijima, u roku od 30 dana možete predati demantij ukoliko to želite.

 

Izdavač foruma ima status nakladnika i odgovara za sav objavljen sadržaj uključujući i komentare anonimnih čitatelja, te kao takav odgovara za sve objavljene uvrjede i klevete.

 

Postoji nekoliko postupaka po tim tužbama, a jedan je objavljen i u vjestima legalisa.

 

Svakako angažirajte odvjetnika. Isprintajte sve te komentare na način da je vidljiv sat i datum printanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o medijima je cini se poprilicno rastezljiv. Kontaktirao sam agenciju/vijece za el medije i trazio uvid u ocevidnik elektronickih publikacija pod sto spadaju web stranice sa sadrzajem portala. Odgovor koji sam dobio za doticnu stranicu jest da je njihova primarna "djelatnost" forum, a manje portal (iako objavljuju vijesti i oglase) te da samim time bas i ne spadaju u tu kategoriju..

 

Ok, nema problema, ali da li po nekom drugom zakonu vlasnik, moderator i administrator odgovara za objavljivanje sadrzaja koji stete ugledu, prosperitetu itd mene kao osobe koja je izvrgnuta ruglu i predmet je spominjanja u ruznom kontekstu prevaranta, lopova itd? Mislite li da je mozda agencija za elektronicke medije lijena pa me odbila odnosno opravdala izdavaca tog foruma da se ne mora baviti svojim poslom?

 

Sto mogu napraviti da se uklone sporni sadrzaji s interneta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija