Jump to content

Optužni prijedlog-neplaćanje alimentacije


Smjeska

Preporučene objave

Kako otac nije plaćao alimentaciju 5 mj. podignula sam kaznenu prijavu jer sve ostalo nije imalo smisla jer nema nikakvih primanja (njegove tvrdnje).

I otac i ja na MUP-u smo dali izjavu, dobio rok do kad treba platiti, nije platio. Dobili poziv za ponovni posjet držav. odvj., ja se odazvala on nije htio ni primiti poziv, poziv je vraćen, primijetila sam da je njegov kolega koji je vlasnik obrta gdje je bio zaposlen (još uvijek radi samo nije više prijavljen) isto bio pozvan vjerojatno radi davanja izjave da li je isti kod njega zaposlen i da li prima plaću.

Rečeno mi je da budući se otac nije pojavio, podignut je optužni prijedlog i da čekam da budemo pozvani na sud.

 

Mene sad zanima, budući je sigurno kolega izjavio da isti nije zaposlen kod njega, mada ja znam da ono što rade rade na crno, kako da se postavim na sudu, tj. kako da dokažem da otac može plaćat alim. ali neće, da zarađuje mada to nigdje se ne vidi i da li je moguće da se odbaci optužba jer isti "nije zaposlen"? :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije potrebno dokazivati da li radi ili ne radi jer nezaposlenost ne oslobadja od obaveze placanja alimentacije. To sto ste prijavili oca Vaseg zajednickog djeteta zbog neplacanja alimentacije nece pogodovati Vasem djetetu jer alimentaciju necete nuzno naplatiti kaznenim postupkom vec bi to mogli (morali) naplatiti ovrsnim postupkom na njegovoj placi ili imovini. Kazneni postupak ce eventualno prisliti (osvijestiti) oca da plati zaostatke i nastavi redovito placati kako bi izbjegao strozu kaznu, ali osim toga nista. Dakle, ako Vam je do novca koji je svakako potreban za dijete, moj bi pristup bio prvenstveno naplata ovrhom. Ne znam koliko Vam je dijete staro no zapamtite jedno, a to je da se radi o ocu Vaseg djeteta i kaznena odgovornost, kazne, zatvor i slicno nije nesto sto zelite da stoji izmedju svih Vas ako nije apsolutno nuzno. Razuman covjek, pod pretpostavkom da to jest, reagirao bi i na opomenu od strane Vaseg odvjetnika u kojoj ga se moze upozoriti na sankcije (ovrha, kaznena odg) koje mogu slijediti. Ako ni tada ne bi bilo nekog kvalitetnog pomaka, onda bi mogli biti cisti pred sobom (jer nije zakon sve) i poduzeti sve korake koji su potrebni i koje Vam na kraju zakon omogucuje da zastitite interese svoga djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kalupe, dijete nam je staro 18.mj...

Nije mi cilj oca strpat u zatvor, naravno da dijete ima svoje potrebe koje ja u cijelosti sama financiram, i razumljivo mi je da ukoliko bi bio u zatvoru uopće ne bi mogao pridonositi uzdržavanju.

Htjela bi samo da dobije upozorenje da mu je to dužnost koju mora obavljati...

Nisam išla na ovršni prijedlog jer nije imalo smisla, po razgovoru sa odvjetnikom jer otac nije zaposlen niti ima na sebe nikakvu nekretninu....

Od lijepog dogovora nažalost sa njim također nema smisla,pokušala već više puta ali nema uspjeha, nije niti želio primiti poziv da dođe na dogovor u drž.odvj. onda ne bi ni išao optužni prijedlog......

Sa njim bude također razgovarala i djelatnica CZSS koja dolazi na susrete sa djetetom, možda bude ga ona malo uozbiljila.... :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kalupu

 

ja sam zatražila ovrhu za neplaćanje 3godine alimentacije, i on je odgovorio tužbom na to...( ja odgovorila na tužbu - protutužbom--da se to odbaci , nastavi ovrha ) međutim to stoji već od 17. 12. 2008..i dalje..

 

i već sam prije otvorila temu na to što sad dalje??!!!

 

tako da ni to nije baš neko rješenje...čini mi se...ka labirint... :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija