Jump to content

Žalba drugostupanjskom kaznenom sudu - dopuna


Lakonogi

Preporučene objave

Nakon što sam, u zakonskom roku, na presudu prvostupanjskog suda (općinskog) podnio žalbu drugostupanjskom (županijskom), poželio sam je dopuniti.

 

Mogu li to uopće učiniti? Prije nego županijski sud o žalbi odlučuje, jasno.

 

Ako tako nešto procesno nije moguće, savjetujete li mi da napišem neformalni podnesak? Hoće li ga uopće dobiti i pročitati sudac koji bude odlučivao o žalbi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislite li da bi bilo dobro da ipak napišem podnesak? Formalno to ništa ne znači, ali sudac koji podnesak pročita neće ga moći izbrisati iz svijesti.

 

Da opišem konkretnu situaciju: prvostupanjski sud je povrijedio kazneni zakon. Ja sam u žalbi na to precizno ukazao. Sad bih želio sud informirati o stručnoj literaturi, odnosno stavu renomiranih stručnjaka po pitanju konkretnog kaznenog djela - kad je dovršeno, tj. što čini biće djela.

Naprosto se pozvati na autora, djelo, i stranicu.

 

Možda izgleda nepotrebno, ali ako to nisu znali suci općinskog suda, zašto bi bilo nemoguće da ne znaju ni suci županijskog.

 

S druge strane, takvo ukazivanje na pravnu teoriju mogu doživjeti kao soljenje pameti, pa razviti neku odbojnost prema meni. To ne bi trebalo utjecati na njihovu odluku (emocije, mišljenje o meni), ali suci su ipak (samo) ljudi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija