Jump to content

Dvostruko oduzimanje vozačke za isti prekršaj???


monkey20

Preporučene objave

Pa da i ja pitam...

 

Kratko.Vozio-napuhao balon 2.0 bio na trežnjenju i odmah ujutro kod suca.Dobio novčanu kaznu i zabranu upravljanja na 12 mjeseci od dana pravomočnosti ove presude.

Međutim nakon par mjeseci mi stiže rješenje od policije da temeljem pravomoćne odluke o prekršaju imam 9 bodova(u sudskom rješenju se ne spominju bodovi)te mi se vozačka oduzima na 9 mjeseci od datuma koji je za 6 mjeseci.

 

E sada kako,ako mi je sud već odredio zabranu od 12 mj.,može i policija još 9 za isti prekršaj?

 

PS:ne vozim već 10 mjeseci-gulim sudsku kaznu.

 

Molim pomoć.Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da si se mogao izvuči iz toga, bez ikakvih posljedica.

Apsolutno sam protiv da alkoholizirani vozači sudjeluju u prometu, ali ne djeluje na svakoga jednako alkohol.

Imao sam približno isti slučaj.

Zaustavila me policija i pitali da li sam što popio, pa sam odgovorio potvrdno (stvarno i jesam popio)i puhao sam Drager 740 plus koji je pokazao 1.6 promila i policija mi uzela vozačku na 10 dana pod izlikom do prestanka uvjeta za oduzimanje dozvole. Šutio sam na to i samo sam se nasmijao, jer nam je zakon ko' sito šupalj da ne može biti šupljiji.

Prošlo 10 dana, odem po vozačku u Heinzelovu i nakon par dana dobijem kaznu od PP i bodove, te odmah uložim prigovor, a nakon prigovora, te oni moraju dati na prekršajni sud i njihovo više ne važi.

Zašto ne važi?

Drager 740 plus ne mjeri količinu alkohola u organizmu i vjerodostojan je samo u 95% slučaja i to pod uvjetom da ti je vađena krv u roku od sat vremena nakon puhanja i tu ti je test AUK-1 i AUK-2, a ako ti nisu vadili krv, neka pišu kući propalo je.

Dobio sam svaki sud na prekršajnom sudu protiv takvih stvari (doduše to je uvijek bilo u kvartu do 100 metara od kuće), a i dobio sam svaki sud za prekoračenje brzine kretanja vozilom, jer eto postoje i neke tehničke karakteristike Multanove koje ovi baš dobro ne poznaju, a tako i za toksikologiju kod cuganja.

Da se odmah razumijemo ne volim niti što ja blizu kuće popijem, jer se može nedao Bog svašta desiti, ali kad je već zakon šupalj, pa zašto da ne iskoristim to u svoju korist.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mihac je napisao:

policija mi uzela vozačku na 10 dana

Policija ne izriče mjere opreza na 10 dana.

 

Mihac je napisao:

moraju dati na prekršajni sud i njihovo više ne važi

Dječje priče sa obližnjih klupica.

 

Mihac je napisao:

740 plus ne mjeri količinu alkohola u organizmu i vjerodostojan je samo u 95% slučaja i to pod uvjetom da ti je vađena krv u roku od sat vremena nakon puhanja i tu ti je test AUK-1 i AUK-2, a ako ti nisu vadili krv, neka pišu kući propalo je.

Ponovo dječje priče sa obližnjih klupica. Potrebno je upoznati se sa odredbama više zakona i pravilnika, proučiti upute za rukovanje mjernim uređajima, pratiti sudsku praksu i objavljena proučavanja i stručna mišljenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E, moj prijatelju, komentiraš bedastoće, a o ispitivanju alkoholiziranosti i o toksikologioji nemaš pojma.

 

Usporedbom rezultata Drägera i analizom utvrđene koncentracije alkohola u krvi preračunate na vrijeme alkotestiranja proizlazi da se 30 od 570 ispitanika (5,3%) ne nalazi unutar granice 95% predikcije jednadžbe pravca CBAC ± 0,307 = 0,093 + 1,022CBrAC

 

Zatim slijedeće što dokazuje da isto slabo poznaješ to područje

 

Na osnovi provedenog ispitivanja može se odrediti koncentracijsko područje unutar kojeg bi se s 95%-om vjerojatnošću morala nalaziti koncentracija alkohola u krvi pod pretpostavkom da je krv uzeta naanalizu u vrijeme alkotestiranja. Sudskomedicinska klasifikacija stanja alkoholiziranosti....

 

Pretpostavka je 95%-na točnost, ali pod uvjetom da je vađena krv , a ako krv nije vađena, vjeruj to važi na sudu itekako.

Sudska praksa ti je da čim uđeš u sudnicu, te smatraju kao krivca, međutim nitko nije kriv dok mu se ne dokaže suprotno, a ja tražim da mi se dokaže krivnja koju oni nisu u stanju dokazati, jer im priložim niz stručnih i toksikoloških nalaza i mišljenja. Suditi se može samo na temelju čvrstih i jasnih dokaza, a ne na poljuljanim dokazima ili zapisniku policije.

Policajac nije toksikolog niti liječnik, a niti psiholog da može pisati svoja mišljenja, a za davanje mišljenja postoje sudski vještaci ( nažalost ima ih jako puno koji o struci u ukojoj vještače nemaju pojma).

 

Samo se ti ne sekiraj za mene, a još nisam platio niti jednu jedinu kaznu u preko 30 godina vozačkom stažu. :-D

 

 

Da ti napomenem van ove teme, ali vezano uz slično.

Znaš kad prođeš kroz žuto, a policajac ti napiše da si prošao kroz crveno ti isto ne pali, jer piše jasno u pravilniku o prometnoj signalizaciji koliko treba trajati žuto svjetlo, što u praksi nije točno i zna se točno brzina kretanja vozila i pređeni put, tako da i takve stvari padaju u vodu za žuto.

Pada u vodu i ležeći policajci, jer je zona smirenog prometa ravna brzine kretanja vozila hodu pješaka i treba biti točno obilježena prometnim znakom koji je reguliran pravilnikom.

Samo što su ljudi navikli šutjeti i da ih se dere sa šupljim zakonima koji ne da ne drže vodu, nego ne drže ništa, a sudac ilii sutkinja MORA uzeti u obzir sve činjenice i dokaze koje idu okrivljeniku u prilog, a ako ne uzme, za to postoji drugi pravni lijek, pa čak i izvanredni pravni lijek (koji oni taje i ne kažu ga nikome), a to je obnova postupka, a za to vrijeme je nastupila zastara ( iako je zastarni rok produžen) od počinjenja djela do pravomočne presude.

Nisam odvjetnik, ali me ne može zdriblati na sudu niti jedan sudski vještak, a niti jedan odvjetnik, a vjeruj mi imao sam slučajeva ii slučajeva i uvijek sam se sam branio, a po zakonu o parničnom postupku sam branio i zastupao u nekim slučajevima i svoju obitelj i dobio sve sporove. :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...

Za Veterana i ostale.

 

Neki dan (ne ponosim se baš s tim) naslonio sam se na drugi auto da ne udarim divljake koji cestu smatraju kao pivatan posjed i na njoj skaču i organiziraju grupe, a to je u biti ometanje prometa i kako kaže zakon ( imamo prolike vidjeti što se pričalo za blokade seljaka na prosvjedima)i ovo je skoro isto, ali nebi bilo isto jer seto taj dan sam se 100 metara od kuće dobrano nasisao pive povodeći se za TV reklamom da mi je to najvjerniji prijatelj ( tužiti ću ih ), a isto tako i imam majicu da je Žuja zakon, no došla policija i prepirka vamo, prepirka tamo, nisam kriv jer je auto bio parkiran na samom križanju ispred znaka stop, a ovi su divljali po suprotnoj strani ceste i jedan mi je iskočio skoro na haubu, te da nisam imao brze reflekse ( vozio sam možda 2-3 km/h trebao sam stati na križanju) i skrenuo volan u desno te si slupao far, onda bih pogazio ovog divljaka.

Naime ja sam kriv po zakonu, jer sam rekordno napuhao 2,6 promila, ali se nisam osjećao pijano ili mamurno, nego skoro pa normalno.

Drpili mi moji cajci dozvolu do prestanka razloga za oduzimanje (7 dana) i podigao sam je odmah osmi dan, a od dežurnog sudca sam dobio debelu kaznetinu za platiti.

Zamislite da je kazna za cuganje od 5-15000 kuna i tu smo se prepucavali, pa sam platio samo 1500 kuna i to na rate, jer je eto ekonomska kriza, sve sam ispričao sudcu, a i bocnuo sam ga o kriznom porezu i kako lova ide u druge države dok je i njemu ko i meni debelo skinuta plaća ( dirnuo sam ga u bolnu žicu), pa sam se od muke napio.

Zatim sam dobio zabranu upravljanja svojom kategorijom mjecec dana i to uvjetno na godinu dana da ne počinim isti prekršaj ili teži.

Dakle nemem nikakvu zabranu, osima ako se opet ne nalijem , a to ne pali, nego se moram nacugati i opaliti nečiji auto, tako piše u rješenju.

Smatram da mi ova kazna bolje leži kao primjer, jer da su mi oduzeli vozačku, ja bih opet vozio, a oni nebi dobili niti kune godinama koliko bih rastezao sud, a ovako me opleli po novčaniku i sad pazim da se ne nacugam dok vozim.

Nem također više nikakvih bodova i onih gluposti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija