Jump to content

Ponistenje Ugovora?


radnik

Preporučene objave

Case:

Osobe A i B zive u vanbracnoj zajednici sa vlastitom djecom (C i D :-) i vlasnici su vise nekretnina. Osoba B je potajno prodala drugu nekretninu u svojem vlasnistvu, skupa sa stvarima u vlasnistvu svih 4 osoba. (Osoba je moguce psihicki nestabilna).

Postoji li pravni lijek? Mogucnost ponistenja Ugovora? Sto je sa otudjenim stvarima u sklopu nekretnine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvanbračna zajednica je u svemu izjednačena sa bračnom, pa ukoliko ste navedenu nekretninu stekli po bilo kojoj osnovi osim darovanja i nasljeđivanja, a tijekom trajanja iste, vi ste po samom zakonu oboje vlasnici, te bez obzira na to tko je od vas upisan u zem. knjige, nitko nije ovlašten samostalno raspolagati. Ustavni sud je u odluci iz 2002.g. zauzeo stajalište da je ništav raspolaganje bračnom stečevinom koje bi izvršio jedan bračni drug bez suglasnosti drugoga, te u takvoj situaciji ne vrijedi povjerenj u zemljišne knjige.

 

Vi bi trebali podignuti tužbu protiv svog partnera i kupca kojom ćete tražiti utvrđenje da je ugovor ništav, te također brisanje uknjižbe prava vlasništva kupca ukoliko se isti u međuvremenu upisao u zemljišne knjige.

 

Najbolje bi Vam bilo da angažirate nekog odvjetnika, pošto se radi o delikantnoj situaciji.

 

Na kraju napominjem da je u odnosu na vašu izvanbračnu zajednicu bitno da ste za vrijeme trajanja iste, odnosno u vrijeme stjecanja predmetne nekretnine, oboje bili neudani/neoženjeni te da niste bili u drugoj izvanbračnoj zajednici (to su pretpostavke osim trajanja, koje vidim da ispunjavate s obzirom da imate djecu, a koje se zahtijevaju da bi izvanbračna zajednica bila priznata)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija