Jump to content

Naplata temeljem rjesenja o ovrsi


anonimno

Preporučene objave

Prica ide ovako: obrtnik mi je ostao duzan (ne preveliki) iznos 2000. godine. Tuzio sam ga i 2002. dobio pravomocno rjesenje o ovrsi. Temeljem tog rjesenja do danas nisam uspio naplatiti dug. On je u medjuvremenu zatvorio obrt, koliko znam nema nekretnine, auto, brod i sl. na sebi, ali je legalno zaposlen i prima placu. Sudu sam podnescima dostavio podatke o njegovom zaposlenju, trazio da mu se sjedne na placu, pljenidbu pokretnina, kao i dostavljanje prokaznog popisa njegove imovine, ali jos od pravomocne presude nisam dobio nikakav odgovor od suda. Sud se jednostavno ne oglasava i nisu pomogle ni pismene i usmene pozurnice.

 

Znam da je zastara za pravomocnu ovrhu 10 godina, ali ovakvim tempom niti to nece biti dovoljno da dobijem natrag svoje novce. Molim da mi netko da neki savjet, koje jos (legalne) mogucnosti postoje da naplatim dug, i kako bi se mogao ubrzati taj postupak. Postoji li neki rok u kojem sud mora reagirati ili mogu jednostavno nastaviti ignorirati moje podneske i pozurnice iducih 7 godina? Ispricavam se zbog duzine i najiskrenije zahvaljujem na svakom dobronamjernom odgovoru.

Tristan

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

Niste baš u potpunosti jasni? ukoliko ste tužili mogli ste dobiti jedino presudu kojom se tužbeni zahtjev usvaja, odbacuje ili odbija. Prema Vašim rječima vjerojatno ste dobili presudu kojoj je Vašoj tužbi udovoljeno u cijelosti a ukoliko se tuženik nije žalio presuda je postala pravomoćna i ovršna.

Na osnovu takove presude Vi možete prijedlogom za ovrhu zatražiti naplatu potraživanja a ne običnim podnescima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija