Jump to content

Obnova postupka


marinko43

Preporučene objave

U invalidskoj sam mirovini već godinu dana. U međuvremenu pokrenuo sam obnovu postupka, medicinski vještak zaprimio je moj predmet još 1.prosinca 2008. U nekoliko navrata pokušavao sam ubrzati poziv na vještačenje ali neuspješno. Dali netko zna što učiniti da bi nakon gotovo 6 mjeseci čekanja konačno me pozvali. Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...saznajte preko info telefona hzmo-a koji je vještak ( referent ) zadužio vaš predmet pa ga nazovite i pitajte gdje je zapelo...

...za isto ste već davno trebali biti pozvani na vještačenje ( čeka se otprilike mjesec dana od podnošenja zahtjeva do odlaska na vještačenje ) ili ste trebali dobiti nekakvo rješenje na kućnu adresu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vještak u Područnoj službi, dužan ti je dostaviti pisani odgovor što će (ne) učiniti s tvojom obnovom postupka. Pošalji požurnicu-upit, voditelju PS, ako ne dobiješ i tada odgovor, onda šalji na Središnji ured, Mihanovićeva 3,Zagreb. Priloži, nadam se da nisi zametnuo, presliku potvrde o zaprimanju dokumentacije za obnovu postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dsemovca je napisao:

Vještak u Područnoj službi, dužan ti je dostaviti pisani odgovor što će (ne) učiniti s tvojom obnovom postupka.

Ako nije došlo do terminološkog nesporazuma, onda je ova kontatacija netočna iz jednostavnog razloga što ovlašteni vještak HZMO nije ovlašten za takvo što (nadležan, obvezan, dužan...).

 

Pošalji požurnicu-upit, voditelju PS, ako ne dobiješ i tada odgovor, onda šalji na Središnji ured, Mihanovićeva 3,Zagreb. Priloži, nadam se da nisi zametnuo, presliku potvrde o zaprimanju dokumentacije za obnovu postupka.

Ako opet nije došlo do terminološkog nesporazuma (nadam se da sam kolegu pravilno shvatio...), tada je ovaj savjet u načelu dobar, ali mislim da se može na vremenu uštedjeti na način da se odmah izjavi žalba Središnjoj službi zbog nedonošenja rješenja od strane PS. Na takvu žalbu će Središnja služba najvjerojatnije odreagirati tako da donese zaključak kojim nalaže u kojem roku PS mora donijeti rješenje (najčešće 30 dana).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija