Jump to content

uknjižba-aneks ugovora - HITNO


klarita

Preporučene objave

Poštovani,

dobila sam rješenje o uknjižbi temeljem ugovora o darovanju, no u samom ugovoru izosatavljena je jedna mala stavka (zajednički dio kuće -skale obuhvačaju nulti, prvi i treći kat, ali ne i drugi). Sada bi sklopila aneks ugovora s darovateljicom (majkom), pa ne znam treba li isti sadržavati clausulu intabulandi ( obzirom da je aneks) i drugo kod prijedloga za uknjižbu da li moram i aneks nositi na poreznu, kolike su pristojbe i što je s ostalom dokumentacijom, domovnica i dr???

I još darovala mi je i grobnicu, pa ne znam gdje i kako se upisuje vlasništvo nad istom, obzirom da je ista izostavljena iz rješenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

 

Sklopite anex ugovora u kojem ćete navesti stavke koje nedostaju, te na kraju anexa navedite da sve ostale odredbe ugovora ostaju nepromjenjene, što bi pretpostavljam bilo bitno ukoliko je cl. intabulandi navedena u samom ugovoru. Potpis darovateljice na anexu tkđ mora biti ovjeren. Anex prilažete zajedno sa ugovorom i ostalom potrebnom dokumentacijom Zk odjelu suda, plaćate zk pristojbu od 250,00 kn.

Mislim da nije toliko bitno poreznoj upravi podnijeti i anex zajedno s ugovorom, ali neće škoditi. Bitno je priložiti zahtjev za oslobođenje od plaćanja poreza na nekretninu, ukoliko zadovoljavate uvjete za isto ( prva nekretnina koju stječete, srodstvo....). Ugovor i zahtjev podnosite poreznoj u roku od 30 dana od sklapanja ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija