Jump to content

Kako do osobne i putovnice za djete???


zagy

Preporučene objave

Njezinoj drskosti i bezobzirnosti nema kraja , dobio sam privremeno skrbništvo nad djetetom prošle godine , prije nekih mjesec dana dobio sam i konačno rešenje suda o razvodu i skrbništvu nad djetetom , e sad moram maloj napraviti osobnu iskaznicu i putovnicu kako bi išla u 9 mjesecu na maturalno u češku , ali draga mama neće potpisati suglasnost u policiji , naime došlo je do promjene kučnog broja tako da sam ja na novom kuč. broju a mala i majka su na starom i sad policija traži pravomočno rešenje o razvodu i skrbništvu ili da se oba roditelja potpišu na suglasnost , naime majka je uložila žalbu na rešenje pa rešenje nije pravomočno ,, dali postoji koji način da ja to riješim a da to bude u što kračem roku ,, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško da možete nešto rješiti na način da dijete dobije putovnicu u ovom trenutku bez suglasnosti i drugog roditelja.

 

Policija ispravno postupa kada traži suglasnost obaju roditelja (a to se ne bi dogodilo da dijete živi na istoj adresi s vama) ili pravomoćnu sudsku odluku.

Možda da pokušate preko CZSS, iako i oni nemaju zakonske ovlasti da rješe nastalu situaciju,ali kako se radi o interesu djeteta,možda iskažu volju da pozovu majku i privole ju da suglasnost potpiše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

osobnu sam uspio riješiti uz pomoć pravomočnog privremenog rješenja , a sad za putovnicu neznam , u policiji su mi rekli da tek po izdavanju osobne možemo zatražiti putovnicu , na sudu sam napravio požurnicu , pa se nadam da kroz tri tjedna budu nešto rješili , bio sam i u czss oni neznaju što bi mogli napraviti,,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija