Jump to content

razlika kvarature u kupoprodajnome ugovoru i u zemljišnjim knjigana


dobar-dan

Preporučene objave

U kupoprodajnome ugovoru stoji kvadratura kuće koja ne odgovara činjeničnome stanju i kvadratura okućnice koja također ne odgovara činjeničnome stanju niti podacima u zemljišnjim knjigama. Navedene kvadrature su cca 1/3 od stvarnih. da bude još bolje na takav kupoprodajni ugovor ministarstvo vanjskih poslova izdaje suglasnost za kupnju ne uviđajući enormnu razliku.

Taj kupoprodajni ugovor predan je u gruntovnicu na provođenje. Što će se desit. Dali navodni kupac može što uzeti ili ne obzirom da papiri ne štimaju ili mora dokazati koji je dio kupio te napraviti parcelacioni elaborat i etažiranje kako bi recimo knjižio kupljeno.

Sve je farsa i falsificirano ali ako pođe zaista po zlu, što mi preostaje u tome slučaju.

Eto ako ima koji komentar. Napominjem da je ovo posljedica lihvarskog ugovora o kreditu kojeg je navodni kreditor sam sastavio na osnovu bjanko raspoloživih potpisa.

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam potencijalno oštećena stranka obzirom da sam bio naivan i dao bjanko potpise. moram priznati da sam u ugovor namjerno unio krive površine ako slučajno budem prevaren.

 

No u svakom zakonu ima rupa pa me strah da osoba iks ipak na neki način to može iskoristiti.

 

Znači ja sam takozvani prodavatelj.

 

ako može par riječi više, dobro bi mi došlo.

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako z.k. odjel pošteno obavi svoj posao, takav zahtjev za upis mora odbiti. No, mogu i previdjeti, događa se.

 

Ali ako ste oštećeni kao prodavatelj, samim tim nećete riješiti svoje probleme. Prodavatelj može stupiti u posjed i samo temeljem ugovora, pa slijedi natezanje ...

 

Teško je reći kako će se stvar dalje odvijati jer niste detaljno opisali o čemu se radi, izabrali ste zanimljiv način osiguranja, a ispada da mutite i vi i kupac. Postoje različite mogućnosti, zakonske i vanzakonske.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da bez obzira na sve da bi bilo korisno upozoriti ZK ured kako nebi došlo do previda, ili, no toliko je očita razlika, 1/3 od stvarne kvadrature tako da samo loša namjera može napraviti "grešku". Ovo sam napravio, unio krivu kvadraturu, jer mi je bilo sumljivo neoprez "kreditora" a morao sam igrati na kartu povjerenja.

 

sad je još jedna stvar zanimljiva, obzirom da u "kupoprodajnome ugovoru" nije jasno istaknuto, kvadratura kuće- stambeno korisne površine ili u tlocrtu. dali se smatra stambeno korisna površina ili tlocrt po parceli. stoji ovako: kuća 250 m2 i okućnica 76 m2.

U naravi je (prizemlje,kat i potkrovlje) cca 720 m2 i okućnica 280 m2. očito velika razlika.

zanimljivo je da ministarstvo vanjskih poslova također nije vodilo računa o tome. naime jedan moj prijatelj kupio je parcelu koja je u naravi bila jedna ali po knjigama dvije u kupljenoj kvadraturi. MVP je tu bilo tvrdo i izdalo je suglasnost samo za česticu po traženome broju s pripadajućom kvadraturom dok je prijatelj morao naknadno tražiti i za drugi dio pod drugim brojem. Iskreno sam mislio da ovo kod njih neće proći no eto desilo se. može li se tu tražiti revizija postupka. i još jedna zanimljivost, tužitelj barata s "kupoprodajnim ugovorom" no nije ga priložio u spis tužbe. spominje ga u podnescima no ne prilaže. Mi se bunimo ali sud ne reagira. sada sam zatražio izričito od suda da mi se sve to dostavi u suprotnosti ću tražiti izuzeće suca.

kad bi imao para da podignem tužbu za proglašenje ugovora nevažećim ja bi to napravio ali nemam para ni za kruh.

ovako se mučim ovim putem da nešto saznam i onda pišem podneske i žalbe.

eto hvala svima koji pomažete svojim mišljenjem ili stručno osobito.

vjerovali ili ne s ovim se mučim već 7 godina

 

pitanje posebno. kako mislite da prodavatelj može stupiti u posjed ili je bio lapsus. "kupac" nije u kući on čak ni nezna da ta kuća nije ona koja je trebala biti predmetna da je došlo do realizacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da bi se uknjižba u ZK mogla provesti, mora biti sve čisto i identično. svako odstupanje od knjiženih veličina traži parcelacione elaborate ili nova etažiranja. ako dobro shvaćam ovo mu neće proći. isto tako bi zatražio istragu u MVP za takav šlamperaj. najverovatnije je pinka u pitanju.

 

slaže li se Veteran s ovime?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija